Ο Φερνάντο Αλόνσο στις εγκαταστάσεις της Renault

Λίγο πριν από την επιστροφή του στη Formula 1, ο Φερνάντο Αλόνσο πήγε στο εργοστάσιο της Renault και δήλωσε πολύ συγκινημένος που επέστρεψε.

Η νέα σεζόν θα βρει τον Φερνάντο Αλόνσο ξανά σε μια ομάδα της Formula 1. O Ισπανός θα επιστρέψει ως αγωνιζόμενος με την ομάδα που πήρε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα και έφτασε η στιγμή που πήγε στις εγκαταστάσεις της ομάδας, ώστε να ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τη νέα σεζόν του. Ο Αλόνσο φόραγε ρούχα της Renault και περπατούσε μαζί μέσα στις εγκαταστάσεις με τον επικεφαλής μηχανικό της ομάδας.

«Είμαι βαθιά συγκινημένος που θα επιστρέψω στο εργοστάσιο της Renault» έγραψε ο Φερνάντο Αλόνσο στο Twitter. «Ήρθα στη Renault το 2002, όταν ήμουν 21 ετών. Πραγματικά ξέρω κάθε γωνία από αυτό το μέρος, όλους τους διαδρόμους, όλες τις πόρτες. Ήταν μια πολύ ξεχωριστή ημέρα σήμερα» συμπλήρωσε.

Η επιστροφή του στην ομάδα που πήρε τα μοναδικά πρωταθλήματα οδηγών στην καριέρα του, είναι σίγουρα πολύ σημαντική. Η Renault με τον Αλόνσο κατάφεραν να κόψουν το εντυπωσιακό σερί των πέντε συνεχόμενων πρωταθλημάτων του Μίκαελ Σουμάχερ με τη Ferrari, ενώ μετά και ο Αλόνσο για δύο συνεχόμενες χρονιές ήταν ο πρωταθλητής. Στη συνέχεια έφυγε για να συνεχίσει στη McLaren, μετά επέστρεψε στη Renault και τη συνέχεια… πήγε ξανά στη McLaren. Τώρα, είναι στη φάση που γύρισε στη Renault και θα πάρει τη θέση του Ντάνιελ Ρικιάρντο (ο οποίος πάει… στη McLaren), ενώ θα είναι teammate με τον Εστεμπάν Οκόν.