Ο «εφιάλτης» των τραυματισμών

Δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, ο εφιάλτης των τραυματισμών άρχισε να κάνει και πάλι την εμφάνισή του στο στρατόπεδο της ΑΕΚ. Ένα πρόβλημα που καταταλαιπώρησε την ομάδα της Λάρνακας καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν και το οποίο αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους που η ΑΕΚ δεν εκπλήρωσε τους στόχους της. Πριν από την έναρξη του προχθεσινού φιλικού με τον ΑΠΟΕΛ, έγινε γνωστό ότι η ομάδα θα στερηθεί τον υπηρεσιών των Αντωνιάδη και Ναούμ για περίοδο 3-4 εβδομάδων. Ο πρώτος ταλαιπωρείται από θλάση και ο δεύτερος αντιμετωπίζει πρόβλημα στην λεκάνη.

Δύο σημαντικοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα χάσουν σίγουρα την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τη Νέα Σαλαμίνα. Στο φιλικό με τον ΑΠΟΕΛ έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Θωμάς Ιωάννου, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τις προσεχείς μέρες. Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, η ΑΕΚ κινδυνεύει να παραταχθεί στον αγώνα της πρεμιέρας στο «Αμμόχωστος» χωρίς καθαρόαιμο αριστερό μπακ, αφού ο μόνος που έχει απομείνει για τη θέση αυτή είναι ο Κάρλες Πλάνας, ο οποίος δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του Κανέδα.

Επειγόντως προσθήκες

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ χωρίς να είναι κατώτερη του ΑΠΟΕΛ, ηττήθηκε (1-0) και στο δεύτερο δυνατό φιλικό προετοιμασίας. Σε ακόμα ένα παιχνίδι απέναντι σε δυνατό αντίπαλο, φάνηκαν οι επιθετικές αδυναμίες της ομάδας, η οποία ναι μεν είχε καλύτερη αμυντική συμπεριφορά σε σχέση με το ματς κόντρα στον Απόλλωνα, αλλά πλήρωσε το χοντρό λάθος του Μοϊσόφ στη φάση του γκολ. Ούτε, όμως, η ΑΕΚ έφτιαξε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του ΑΠΟΕΛ. Κοντολογίς, είναι ηλίου φαεινότερο ότι η ΑΕΚ με το υπάρχον υλικό πολύ δύσκολα θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα. Χρειάζεται επειγόντως ποιοτικές προσθήκες σ’ όλες τις γραμμές. Και δυστυχώς για την ομάδα, ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει ήδη αργήσει. Ποδοσφαιριστές όπως οι Γκολομπάρτ, Κάσες και Πλάνας, οι οποίοι αρχικά ήταν εκτός πλάνων, αναγκαστικά παίρνουν χρόνο συμμετοχής στα φιλικά, διότι δεν υπάρχουν άλλες λύσεις…