Ο εφιάλτης επιστρέφει…

Ο εφιάλτης του Β΄ ομίλου επιστρέφει στον ΑΠΟΕΛ! Μετά το 1-1 με την Πάφο, οι γαλαζοκίτρινοι τέθηκαν εκτός Α΄ ομίλου, καθώς έπεσαν στην 7η θέση της βαθμολογίας και τώρα καίγονται για νίκες στα παιχνίδια που ακολουθούν με Ολυμπιακό, Απόλλωνα και Ομόνοια.

Στον ΑΠΟΕΛ, ο βασικός στόχος, πριν να φύγει ο χρόνος, είναι να βρίσκονται στην πρώτη εξάδα, και από τον Ιανουάριο, με τις μεταγραφές, η ομάδα να επιστρέψει δυνατή στη διεκδίκηση πιο υψηλών θέσεων. Τελικός, βέβαια, στόχος, είναι η έξοδος στην Ευρώπη, με κορυφαία επιτυχία τη δεύτερη θέση και το Champions League, πράγμα που αν επιτευχθεί θα θεωρηθεί ως ποδοσφαιρικό θαύμα! Υπάρχει όμως και το αντίθετο, που θα είναι η μη έξοδος στην Ευρώπη, κάτι που θα θεωρηθεί ως οικονομική αυτοκτονία για την εταιρεία…

Μεγάλος προβληματισμός

Πάντως, στις τάξεις των σοβαρών φίλων του ΑΠΟΕΛ, που είναι χιλιάδες (σίγουρα σοβαροί οπαδοί δεν είναι οι τρεις-τέσσερις που γιουχάιζαν τον Πάντσεον) επικρατεί μεγάλος προβληματισμός για τη συνολική εμφάνιση της ομάδας τους εναντίον της Πάφου. Ναι, υπήρχαν σοβαρές απουσίες (Κβιλιτάια, Οκριασβίλι, Σόουζα), ωστόσο, οι απουσίες αυτές δεν δικαιολογούν το γεγονός ότι για 90 λεπτά δεν δημιούργησε ούτε και μια ευκαιρία και πολύ σωστά ο Σωφρόνης Αυγουστή ανέλαβε την ευθύνη.

Ναι, όταν μια ομάδα, από τις μεγάλες του πρωταθλήματος, δεν δημιουργεί ευκαιρία μέσα στην έδρα της, τότε υπάρχει πρόβλημα και σίγουρα έχει και ο προπονητής τις δικές του ευθύνες… Ευθύνη, βέβαια, είχε και ο τερματοφύλακας των γαλαζοκιτρίνων, Σκουφέτ, ο οποίος δέχτηκε ένα εύκολο γκολ και έτσι η ομάδα του έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς.