Ο άξονας κρίνει τη δυναμική στην ΑΕΚ

Μπορεί οι μέχρι σήμερα μεταγραφικές προσθήκες που έγιναν στην ΑΕΚ να μην ενθουσίασαν την πλειονότητα του φίλαθλου κόσμου της ομάδας, πολλοί ωστόσο είναι αυτοί που εκτιμούν ότι η δυναμική των κιτρινοπράσινων ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου θα εξαρτηθεί, σε μεγάλο βαθμό, από τις προσεχείς κινήσεις που αναμένεται να γίνουν για ενίσχυση του άξονα, ειδικά στο κέντρο της άμυνας και στη μεσαία γραμμή.

Θέσεις που θεωρούνται νευραλγικές, γι’ αυτό και οι παίκτες που θα αποκτηθούν για να τις καλύψουν θα πρέπει να έχουν την ποιότητα και την εμπειρία ώστε να ανεβάσουν επίπεδο την ΑΕΚ. Είναι γνωστό πως η ομάδα χρειάζεται παίκτες-προσωπικότητες για πλήρωση των συγκεκριμένων θέσεων, οι οποίοι θα μπορούν να πάρουν στις πλάτες τους την ΑΕΚ και να δώσουν το κάτι παραπάνω. Τέτοιοι παίκτες έχουν λείψει από την ομάδα της Λάρνακας από την εποχή που αποχώρησαν οι Καταλά, Μουρίγιο, Λαρένα, Τομάς κ.ά.

Ο 34χρονος (18/3/87) πια Τρισκόφσκι δεν μπορεί από μόνος του να σηκώνει το βάρος ολόκληρης της ομάδας και αυτό το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους ο Τσάβι Ρόκα, ο οποίος ψάχνει στην αγορά για τους κατάλληλους παίκτες οι οποίοι θα μπορέσουν να δώσουν στηρίγματα στον διεθνή Σκοπιανό και θα τον βοηθήσουν ώστε να μπορέσει να αποδώσει καλύτερα. Τη δεδομένη στιγμή η ΑΕΚ χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας με δύο ικανούς στόπερ. Σίγουρα ο ένας θα προέρχεται από την κοινοτική αγορά και λογικά θα προορίζεται για τον αμυντικό που θα ηγηθεί της κιτρινοπράσινης οπισθοφυλακής την επόμενη περίοδο, καθότι ο Μικέλ Γκονζάλεθ, παρά την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του, βαδίζει πλέον στα 36 του χρόνια (24/9/85).

Παίκτες-ηγέτες χρειάζεται η ΑΕΚ και στη μεσαία γραμμή, τόσο με ανασταλτικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους όσο και με οργανωτικά. Ο Ρόκα ψάχνει κάτι καλύτερο από τους Σπιρόφσκι και Χέιτλι (το μέλλον του τελευταίου παραμένει αβέβαιο), καθώς και καλύτερη επιλογή στα φτερά της επίθεσης από τον Νάντο Γκαρσία, το μέλλον του οποίου επίσης είναι αβέβαιο. Στο μεταξύ, καμία εξέλιξη δεν σημειώθηκε τα τελευταία 24ωρα αναφορικά με τις διαβουλεύσεις που γίνονται με ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται με συμβόλαια αλλά δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας για την επόμενη σεζόν. Ο Ρόκα επιθυμεί να αδειάσουν θέσεις στο ρόστερ (στον κατάλογο Α’), ώστε να προχωρήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός.