ΑΠΟΕΛ: Ο ασθενής… επέζησε!

Ο τερματοφύλακας Σίλβα, που δέχθηκε έντονη κριτική για τη μέχρι τώρα παρουσία του, και οι εκτελεστές των πέναλτι, σημείο που δεν φημιζόταν ο ΑΠΟΕΛ, έσωσαν τους γαλαζοκίτρινους, διατηρώντας τους στη διεκδίκηση, για 9η φορά, πρόκρισης σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Ο Σίλβα σε ρόλο χειρούργου και οι εκτελεστές των πέναλτι σε ρόλο νοσοκόμων κράτησαν ζωντανό τον ασθενή, δίνοντάς του μια τελευταία ευκαιρία να σηκωθεί όρθιος και να τρέξει ξανά στα ευρωπαϊκά γήπεδα μέχρι και τα Χριστούγεννα!

Ο ΑΠΟΕΛ, ενώ πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και μέσα σε 15 μόλις λεπτά (11΄-26΄) ανέτρεψε το σε βάρος του 0-1 από τη Ζρίνσκι, στο Β΄ ημίχρονο και στην παράταση έπαθε μπλακ – άουτ, γεγονός που κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει. Το σίγουρο είναι ότι όλες οι αλλαγές του Ουζουνίδη απέτυχαν να βελτιώσουν την κατάσταση. Κι όχι μόνο απέτυχαν, αλλά ίσως και να τη χειροτέρεψαν. Με τέτοιες εμφανίσεις, σίγουρα δεν μπορείς την ερχόμενη Πέμπτη (20:00) να πας στην Τσεχία για να διεκδικήσεις πρόκριση στους ομίλους. Πρέπει μέχρι την Πέμπτη ο Ουζουνίδης να αλλάξει πολλά πράγματα ώστε ο ΑΠΟΕΛ να λειτουργήσει σαν ομάδα σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο για να περάσει νικηφόρα από το Λίμπερετς.

Μόνο ο Ντε Βινσέντι!

Σημειώνουμε ότι από τους παίκτες που ήταν πέρσι στον ΑΠΟΕΛ, μόνο ο Ντε Βινσέντι ξεκίνησε τον προχθεσινό αγώνα. Οι υπόλοιποι δέκα ήταν νέοι στην ομάδα, με εξαίρεση τους Ζαχίντ, Ενσούε που αγωνίστηκαν στην ομάδα και πριν δύο χρόνια! Σημειώνουμε ακόμα ότι από τον ΑΠΟΕΛ απουσίαζαν προχθές βράδυ οι Κύπριοι παίκτες. Έπαιξαν συγκεκριμένα 15 ξένοι και κοινοτικοί. Αυτό δεν είναι υπέρ του ΑΠΟΕΛ, μιας ομάδας που κατά το παρελθόν, μέσα από τις ακαδημίες του, ανέδειξε και προώθησε μεγάλα ταλέντα.

Άμεσες διορθώσεις

Μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα πρέπει να προβεί σε άμεσες διορθωτικές κινήσεις, ιδιαίτερα στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Ο Ενσούε θα πρέπει να παίξει στη θέση του, δεξιά, ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή θα αναμένει Γουίλερ για αριστερά.

Ο Ζεράλδες και ο Ζόρζε είναι εντελώς ανέτοιμοι…Κι επιτέλους, αν ο Αλ Τάμαρι αποτελεί μέλος της ομάδας, θα πρέπει να στηριχθεί και να ξεκινά στην ενδεκάδα, ίσως και σ’ ένα πιο ελεύθερο ρόλο…