Νιάτα και εμπειρία στον ΑΠΟΕΛ

Συνδυασμό νεαρών και έμπειρων παικτών, όπου το κύριο χαρακτηριστικό των περισσότερων θα είναι η ταχύτητα, θέλει να φτιάξει ο Μαρίνος Ουζουνίδης για τον ΑΠΟΕΛ του 2020-21.

Αυτό δείχνουν οι πρώτες κινήσεις του Ελλαδίτη προπονητή, καθώς ο ΑΠΟΕΛ έχει συμφωνήσει με τον 21χρονο δεξιό μπακ Κώστα Αποστολάκη, τον 22χρονο Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό Ράφαελ Σάντος και τον 27χρονο Ελλαδίτη μεσοεπιθετικό Βίκτωρα Κλωναρίδη.

Και βέβαια ο ΑΠΟΕΛ είναι γεμάτος ταλαντούχους νεαρούς, πλην αυτών που θα έρθουν. Να μην ξεχνούμε ότι επαγγελματικά συμβόλαια υπέγραψαν οι 18χρονοι Γιάννης Σατσιάς και Σταύρος Γαβριήλ, ενώ πίσω τους υπάρχουν κι άλλοι νεαροί με σπουδαίο ταλέντο, όπως ο 16χρονος Νικόλας Κουτσάκος.

Η εμπειρία

Βέβαια, μόνο με νεαρούς και ταχύτητα δεν μπορεί να δημιουργηθεί μία ομάδα που έχει μόνιμα υψηλούς στόχους. Χρειάζεται και η εμπειρία. Έχει και από αυτήν ο ΑΠΟΕΛ, ωστόσο θα πρέπει στο ρόστερ του να προσθέσει και εμπειρία που θα ανεβάσει επίπεδο τη νέα ομάδα.

Το αναλύσαμε πολλές φορές. Χρειάζεται ισχυρό δίδυμο τερματοφυλάκων, παίκτη με ηγετικά προσόντα στη μεσαία γραμμή σε στυλ Μοράις και κεντρικό επιθετικό που να βγάζει φωτιές. Στην περσινή σεζόν, όσοι είχαν την ευθύνη για τις μεταγραφές, πέτυχαν στον τερματοφύλακα, απέτυχαν στον παίκτη του κέντρου και παταγωδώς στον σέντερ φορ…

Στάθης – Βάτερμαν

Είπαμε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα προκύψουν ανακοινώσεις και αυτές θα αφορούν στους Στάθη Αλωνεύτη και Βάτερμαν. Παίκτες με τεράστια προσφορά στην ομάδα όπου και απαιτούνται ειδικοί χειρισμοί, αν είναι να αποχωρήσουν από το ρόστερ.

Αυτό τουλάχιστον λένε οι πληροφορίες, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται οποιαδήποτε έκπληξη. Από εκεί και πέρα εκκρεμούν οι αποφάσεις για τα υψηλά συμβόλαια και τις μειώσεις (Σάβιτς, Ντε Βινσέντι, Χαλένιους).

Εδώ μάλλον θα έχουμε μία καθυστέρηση μέχρι να προκύψει τελικό αποτέλεσμα για να ξεκαθαρίσει αν οι τρεις παίκτες θα συνεχίσουν και του χρόνου στον ΑΠΟΕΛ ή θα αποχωρήσουν.