Νεόφυτος Λάρκου, η επιλογή της επιτυχίας!

Το 2018 όταν αναλάμβανε το διοικητικό πηδάλιο ο Σταύρος Παπασταύρου, επένδυσε πολλά χρήματα αλλά για κακή του τύχη και δική του ευθύνη, οι συνεργάτες που διάλεξε δεν έκαναν τη διαφορά. Απογοητεύτηκε αλλά πείσμωσε. Ήξερε πως η Ομόνοια χρειαζόταν έναν άνθρωπο που ήξερε τι εστί κυπριακό ποδόσφαιρο και κυρίως τι εστί Ομόνοια. Δεν ήθελε άλλα πειράματα. Και το βρήκε στο πρόσωπο του Νεόφυτου Λάρκου.

Η επιλογή αυτή στο «χτίσιμο» μιας νέας Ομόνοιας εκ του αποτελέσματος κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, αλλά χωρίς αμφιβολία ήταν μία επιλογή που σου έδινε την εντύπωση πως σύντομα το πράσινο καράβι θα έπλεε σε ήρεμα νερά. Θα έκανε ξανά τον κόσμο της ομάδας να χαμογελά, να μην… ντρέπεται, αποτινάσσοντας από πάνω του την ταμπέλα του «αποτυχημένου».

Μεθοδικός, χωρίς να λέει μεγάλα λόγια, έκλεισε τ’ αφτιά σε πολλά που άκουγε. Ήξερε πολύ καλά πως το έργο του δεν ήταν εύκολο, η πίεση θα ήταν μεγάλη αλλά ποτέ δεν φοβήθηκε. Διάλεξε συνεργάτες της απόλυτης εμπιστοσύνης, εφάρμοσε το δικό του πλάνο και έφερε παίκτες οι οποίοι δεν ήρθαν απλώς για τουρισμό. Κυρίως όμως επέλεξε έναν προπονητή με τον οποίο θα είχαν πάνω κάτω την ίδια φιλοσοφία. Κάτι που φάνηκε εξαρχής πως δεν θα είχε με τον Γιάννη Αναστασίου, τον οποίο βρήκε τότε στην τεχνική ηγεσία όταν αναλάμβανε το πόστο του αθλητικού διευθυντή.

Όλα κρίνονται από την ιστορία και σε αυτήν ο Νεόφυτος Λάρκου θα έχει γραμμένο τ’ όνομά του στις… πρώτες σελίδες της Ομόνοιας. Και δικαίως καθώς και ως προπονητής χάρισε χαρές στον κόσμο της ομάδας. Η επιτυχία όμως της περασμένης Τετάρτης είναι ασφαλώς το μεγαλύτερο παράσημο. Και έπεται συνέχεια…