Νεοφυτίδης: «Οι παίκτες δεν θέλουν να παίξουν στις 26/12. Τους είπα να μην κατέβουν αν δεν αλλάξει η ημερομηνία!»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο ΠΑΣΠ μέσω της οποίας παρέθεσε τους λόγους του αιτήματος των παικτών του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας για αλλαγή του μεταξύ τους ντέρμπι. Ο ορισμός του αγώνα για τις 26/12 δεν βρίσκει σύμφωνους τις δύο πλευρές και γι’ αυτό μέσω του ΠΑΣΠ έστειλαν αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή της ημερομηνίας.

Ο Σπύρος Νεοφυτίδης πήρε τον λόγο και τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι παίκτες δεν θέλουν να παίξουν στις 26/12. Υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού και μην ξεχνάμε την επιβάρυνση ψυχικής τους υγείας. Θα αναγκάσει τους ποδοσφαιριστές και περισσότερους τους διεθνείς να αγωνιστούν χωρίς καμία διακοπή. Αναγκάζονται να ακυρώσουν κάθε σχέδιο που είχαν για ξεκούραση. Επίσης η 26η Δεκεμβρίου είναι δημόσια αργία στην οποία  πολλοί άλλοι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να δουλέψουν ακυρώνοντας τα σχέδια τους. Τα έντυπα μέσα και οι αθλητικές εκπομπές δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το παιχνίδι. Είναι καλό να έχουμε υπόψην ότι σε όσους θα δουλέψουν θα χρειαστεί ιδιαίτερη συμφωνία και μπορούν να λάβουν αυξημένο μεροκάματο. Οι διεθνείς των δύο ομάδων παίζουν από τον Μάιο χωρίς διακοπή. Κάποιοι έδωσαν δέκα επιπλέον αγώνες με την Εθνική και αυτοί που παίζουν στην Ευρώπη άλλους επιπλέον δέκα αγώνες. Θα ανέβει ο αριθμός κοντά στους 55-60 αγώνες χωρίς διακοπή. Επίπεδα Μέσι και Ρονάλντο η επιβάρυνση. Αυτούς τους διεθνείς θα καλέσει η ΚΟΠ να πάνε κατευθείαν χωρίς διακοπή στους αγώνες της Εθνικής. Οι παίκτες συμφωνούν να αγωνιστούν μεταξύ 29 Δεκεμβρίου και 3 Ιανουαρίου».

Σε περίπτωση που δεν γινεί αποδεκτό το αίτημα από την ΚΟΠ για αλλαγή ημερομηνίας, ο Νεοφυτίδης, τόνισε: «Να μην κατέβουν να αγωνιστούν. Η πρόταση που έκανα στους παίκτες είναι να μην κατέβουν να αγωνιστούν. Είναι απόφαση δική τους. Είμαστε στην Κύπρο και γνωρίζουμε τις πιέσεις που γίνονται. Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση. Στόχος δεν είναι να δημιουργήσουμε προβλήματα αλλά να επιλύσουμε προβλήματα».

Για τα προσωπικά συμφέροντα που βρίσκονται από πίσω: «Προφανώς κάποιοι αξιωματούχοι της ΚΟΠ. Είτε αυτοί είναι ψήφοι για μελλοντικές εκλογές, είτε κάτι άλλο. Αν είχα συγκεκριμένα στοιχεία, θα τα έλεγα. Όμως δεν υπάρχει λογική πίσω από αυτό. Αυτό το παζάρεμα, κάνει κακό στο άθλημα».