Νέα εξέλιξη: Δεν δικαιούται ούτε ένας Ομονοιάτης να πάει Δασάκι

Νέα δεδομένα προκύπτουν μετά από νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την παρουσία του κόσμου.

Η ενημέρωση αναφέρει: «Απαγορεύεται η έκδοση εισιτηρίων στους οπαδούς ομάδων με έδρα την Επαρχία Λευκωσίας και Λεμεσού σε εκτός έδρας αγώνες.

Στο πλαίσιο του Διατάγματος του Υπουργού Υγείας με τα έκτακτα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από σήμερα στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού και θα έχουν ισχύ μέχρι τις 10 π.μ. της 23ης Οκτωβρίου 2020, και για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας και του περιορισμού της πιθανότητας μετάδοσης του ιού, αποφασίστηκε όπως η διεξαγωγή αγώνων σε αθλητικές εγκαταστάσεις των δύο Επαρχιών, στο πλαίσιο των αθλητικών πρωταθλημάτων, διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών, νοουμένου ότι τηρούνται τα σχετικά πρωτόκολλα.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι απαγορεύεται η έκδοση και η πώληση εισιτηρίων στους φιλάθλους, των οποίων η ομάδα έχει την έδρα της στην Επαρχία Λευκωσίας και Λεμεσού και θα αγωνιστεί εκτός έδρας σε άλλη Επαρχία.

Για παράδειγμα, εάν μια ομάδα με έδρα την Επαρχία Λευκωσίας αγωνίζεται με ομάδα της Επαρχίας Αμμοχώστου σε γήπεδο της Επαρχίας Αμμοχώστου, δεν επιτρέπεται να δοθούν εισιτήρια για τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας».

Σε αυτό το πλαίσιο επηρεάζεται ο Κυριακάτικος αγώνας του Εθνικού κόντρα στην Ομόνοια. Προηγουμένως, σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας της Άχνας (διαβάστε ΕΔΩ) ανάφερε ότι θα δοθούν 1400 εισιτήρια στους οπαδούς των πρασίνων, όμως με τη νέα εξέλιξη δεν μπορεί ούτε ένας Ομονοιάτης να βρεθεί στις κερκίδες στο Δασάκι.

Αυτό είναι και το μοναδικό παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής το οποίο επηρεάζεται από τη νέα ενημέρωση. Ήδη οι αγώνες ΑΠΟΕΛ-Πάφος και Ολυμπιακός-Απόλλωνα, αλλά και το ΑΕΛ-Ένωση που θα διεξαχθούν σε στάδια της Λεμεσού θα γίνονταν χωρίς κόσμο, μετά την ανακοίνωση του χθεσινού διατάγματος (διαβάστε ΕΔΩ).