Νέα διάκριση για Τρισκόφσκι: 14ος στον κόσμο το 2020!

Δύο μέρες μετά που ο Ιβάν Τρισκόφσκι έγραψε ιστορία σκοράροντας το 100ό του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ, μια έρευνα του CIES φέρνει στο φως μια άλλη διάκριση για τον επιθετικό των κιτρινοπράσινων!

Συγκεκριμένα, το Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Ερευνών, παρουσιάζει τους 127 ποδοσφαιριστές από τα 94 κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου οι οποίοι σκόραραν τουλάχιστον δέκα γκολ μέσα στο 2020.

Ο Τρισκόφσκι, λοιπόν, βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς, αφού με τα 11 γκολ που σκόραρε ισοβαθμεί με άλλους 30 ποδοσφαιριστές στις θέσεις 65-95 της λίστας.

Αυτή όμως δεν είναι η μεγαλύτερη διάκριση για τον επιθετικό της ΑΕΚ, ο οποίος βρίσκεται πολύ πιο ψηλά στη λίστα αν υπολογίσουμε την αναλογία των γκολ που πέτυχαν οι ποδοσφαιριστές με τα λεπτά συμμετοχής τους.

Ο Τρισκόφσκι σκόραρε μέσο όρο ένα γκολ κάθε 79,6 λεπτά κι αυτό τον φέρνει στη 14η θέση από τους 127 ποδοσφαιριστές που πέτυχαν τουλάχιστον δέκα γκολ στο τρέχον ημερολογιακό έτος.

Σημειώνεται πως τα περισσότερα γκολ στο 2020 τα σκόραρε ο Τζούνιορ Νεγκάο της νοτιοκορεάτικης Ουλσάν Χιουντάι, που έβαλε 24 κι άφησε δεύτερο τον Κριστιάνο Ρονάλντο με 22. Ο Ιμόμπιλε με 19 γκολ είναι 5ος, ο Λεβαντόφσκι με 16 είναι 12ος και ο Χάλαντ με 15 είναι 16ος. Με βάση τον συντελεστή δυσκολίας του πρωταθλήματος ο Νεγκάο… βγαίνει από τη λίστα και πρώτοι κατά σειρά είναι οι Ρονάλντο, Ιμόμπιλε, Λεβαντόφσκι, Χάλαντ, Σαλάχ και Μέσι.

Όσον αφορά τα περισσότερα γκολ με βάση τα λεπτά συμμετοχής τα πέτυχε ο Μικέλ Νταλ της Τόρσαβν, που έβαλε δέκα, σκοράροντας ένα κάθε 58,8 λεπτά. Ο άσος της ΑΕΚ έχει καλύτερη αναλογία από Ρονάλντο, Λεβαντόφσκι, Ιμόμπιλε, Σαλάχ, Μέσι ενώ από τους μεγάλους αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τον ξεπερνά σε αυτή την κατηγορία μόνο ο Χάλαντ.