Νέα αυστηρά μέτρα προστασίας από τον Covid-19 στην Πρέμιερ Λιγκ

Η αύξηση των κρουσμάτων έχει ανησυχήσει τις ποδοσφαιρικές Αρχές και την Πρέμιερ Λιγκ που σκέφτονται να επιβάλουν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του Covid-19...

Η Πρέμιερ Λιγκ εξετάζει την επιβολή νέων αυστηρών κανονισμών έπειτα από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που σημειώθηκε μετά τις καλοκαιρινές διακοπές σε ομάδες της Λίγκας, όπως η Άρσεναλ και η Λέστερ.

Τα νέα αυτά μέτρα θα είναι αυστηρά αλλά παρόμοια με εκείνα που υπήρξαν όταν η Πρέμιερ Λιγκ ξεκίνησε και πάλι το καλοκαίρι του 2020 έπειτα από πολύμηνη διακοπή λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail, οι νέοι περιορισμοί επηρεάζουν το ιατρικό προσωπικό των ομάδων καθώς θα πρέπει να είναι πλήρως εξοπλισμένοι με μάσκα, γάντια ακόμη και κάποια προστατευτική στολή όταν θα έρχονται σε επαφή με κάποιον παίκτη.

Επιπλέον η περίθαλψη του παίκτη δεν θα πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 15 λεπτά.

Στα νέα μέτρα συμπεριλαμβάνονται και οι μάσκες σε όσους βρίσκονται σε κλειστούς χώρους.

Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιούνται και στις προπονήσεις, με ειδικούς επιθεωρητές να κάνουν συνεχείς εφόδους σε προπονητικά κέντρα για να επιβλέψουν και να κρίνουν κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα από τις ομάδες.

Οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ πιστεύουν πως τα νέα έκτακτα μέτρα θα εφαρμοστούν μέχρι και τον Οκτώβριο και ελπίζουν πως παρά τις δυσκολίες δεν θα επηρεάσουν την προετοιμασία τους για το πρωτάθλημα που ξεκινάει σε 3 εβδομάδες.