Ναι, θα το πω το mea culpa…

Η λατινική φράση mea culpa αποδίδεται στην ελληνική γλώσσα ως ομολογία για ένα λάθος μας. Είναι μια φράση που σπάνια χρησιμοποιείται, ειδικά στην Κύπρο όπου όλοι νομίζουν ότι είναι σωστοί και δεν κάνουν ποτέ λάθος.

Σήμερα, με αφορμή την παρουσία που είχε η Εθνική μας ομάδα στα τρία πρώτα της παιχνίδια, στον όμιλο για την προκριματική φάση του παγκόσμιου κυπέλλου, οφείλω να πω το δικό μου mea culpa στον προπονητή της ομάδας, Νίκο Κωστένογλου.

Τον Φεβρουάριο, όταν η ΚΟΠ ανακοίνωνε την απόφασή της για πρόσληψη του κ. Κωστένογλου ήμουν ένας από τους πολλούς που τάχθηκα, με σφοδρότητα, εναντίον της απόφασης αυτής. Θεώρησα τότε ότι ο Ελλαδίτης προπονητής δεν είχες τις ικανότητες για να αναλάβει την Εθνική μας ομάδα, η οποία ήθελε ένα γερό ταρακούνημα από τα χαστούκια που δέχθηκε στην προηγούμενη διοργάνωση, όταν στον πάγκο της βρισκόταν ο Γιόχαν Βάλεμ.

Ήταν λάθος μου και σήμερα το ομολογώ. Ο Νίκος Κωστένογλου, στα τρία πρώτα, επίσημα παιχνίδια που κάθισε στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας, έδειξε ότι δούλεψε και στις προπονήσεις καταφέρνοντας να αναδείξει το ταλέντο παικτών που δεν τους υπολογίζαμε.

Νέοι και παλιοί παίκτες της Εθνικής έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στους τρεις αγώνες με αποτέλεσμα να έρθουν τα καλά αποτελέσματα και η πρώτη νίκη. Ο Κωστένογλου φαίνεται να ταίριαξε απόλυτα με τους παίκτες και πλέον θα αναμένουμε ακόμα καλύτερη συνέχεια, από μια Εθνική την οποία θα χαιρόμαστε να βλέπουμε…