Ναι, είναι τεράστιος ο Ντίνος Μιχαηλίδης!

Η ΕΑΚ στη Γιορτή των Αρίστων αθλητών τίμησε, ανάμεσα σε άλλους, τον πρώην πρόεδρο της ΚΟΕ Ντίνο Μιχαηλίδη.

Πριν λίγες μέρες, το Μουσείο ΑΠΟΕΛ, με αφορμή την παραλαβή μίας φανέλας του κ. Μιχαηλίδη, όταν κάποτε αγωνιζόταν στην ομάδα μπάσκετ του σωματείου, εξέδωσε ανακοίνωση και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το τρίτο αντικείμενο που παραδόθηκε στο Μουσείο Ιστορίας ΑΠΟΕΛ, μας ταξιδεύει στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Είναι η φανέλα καλαθόσφαιρας μίας σπουδαίας προσωπικότητας του ΑΠΟΕΛ, αλλά και του παγκύπριου και πανελλήνιου αθλητισμού γενικότερα, του Ντίνου Μιχαηλίδη. Ο Ντίνος Μιχαηλίδης υπήρξε πετοσφαιριστής, καλαθοσφαιριστής, προπονητής καλαθόσφαιρας, προπονητής εκγύμνασης στο ποδόσφαιρο και μέλος του δ.σ. του ΑΠΟΕΛ. Παράλληλα, υπήρξε αθλητής στίβου και το 1964 κλήθηκε να στελεχώσει την Εθνική Στίβου της Ελλάδας. Ο Ντίνος Μιχαηλίδης υπηρέτησε τον κυπριακό κλασικό αθλητισμό από το πιο ψηλό σκαλοπάτι, ως πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής».

Τα είπε όλα, ή σχεδόν όλα, η ανακοίνωση του Μουσείου. Σήμερα θα προσθέσω μία μόνο λέξη για να αξιολογήσω την προσφορά του Ντίνου Μιχαηλίδη στον αθλητισμό. ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ! Η καριέρα μου στον χώρο της επαγγελματικής αθλητικογραφίας ξεκίνησε με Ντίνο Μιχαηλίδη. Αρχικά έβλεπα και μάθαινα για τον αθλητή Μιχαηλίδη. Στα γήπεδα του στίβου, στα πρέμιξ του παλιού ΓΣΠ.

Συνάντησα τον «κύριο Ντίνο» στον Αρχάγγελο ως γυμναστή του ΑΠΟΕΛ, τότε με τον αξέχαστο Πάνο Μάρκοβιτς. Χρόνια πολλά κι αξέχαστα με τον μοναδικό Ντίνο να τα συνοδεύει. Και, ναι, χαιρόμαστε όλοι εμείς που είχαμε τη χαρά και την τιμή να συνεργαστούμε μαζί του. Αν δεν είναι ο κορυφαίος, είναι ένας από τους κορυφαίους ανθρώπους του αθλητισμού που γέννησε αυτός ο τόπος, ο τεράστιος Ντίνος Μιχαηλίδης.