Να βάλει τέλος στην κατηφόρα

Τέλειωσαν τα… ψέματα στην ΑΕΛ, η οποία στις 19:00 φιλοξενεί στο Τσίρειο την ΑΕΚ για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι γαλαζοκίτρινοι καλούνται να βάλουν φρένο στα ανεπιτυχή αποτελέσματα και τις μέτριες εμφανίσεις ώστε να μπουν ξανά σε τροχιά επιτυχιών.

Η ομάδα της Λεμεσού δεν έχει περιθώρια λάθους. Βρίσκεται στο -12 από την κορυφή και μόνο από αυτό τον αριθμό, στην ΑΕΛ αντιλαμβάνονται πως τα περιθώρια έχουν στενέψει. Ο Ντούσαν Κέρκεζ δούλεψε με τους ποδοσφαιριστές του κυρίως στην ψυχολογία, ώστε να ανυψωθεί το ηθικό και να μπουν στο ντέρμπι με το μαχαίρι στα δόντια.

Πέρα από το ψυχολογικό, σαφώς και το βαθμολογικό είναι σε εξίσου σημαντική θέση. Και γιατί αυτή τη χρονική περίοδο; Αύριο θα διεξαχθεί το ντέρμπι «αιωνίων», με την Ομόνοια να έχει 13 βαθμούς και τον ΑΠΟΕΛ 14. Θεωρείται λοιπόν δεδομένο πως με ενδεχόμενο τρίποντο, η ΑΕΛ θα ξεπεράσει έναν εκ των δύο αφού θα φτάσει τους 15, ή σε περίπτωση ισοπαλίας θα φτάσει τουλάχιστον την ομάδα της πρωτεύουσας.

Οι γαλαζοκίτρινοι όμως επικεντρώνονται στα δικά τους πόδια. Πρώτα πρέπει να τελειώσουν σήμερα τη… δουλειά και έπειτα να κάνουν ταμείο. Το μόνο σίγουρο πως περιθώριο για πέμπτο κακό αποτέλεσμα δεν υπάρχει, αφού θα χαθεί το τρένο από τα… Χριστούγεννα.