Να… σβήσει το ανεπιθύμητο σενάριο

O AΠΟΕΛαρχίζει σήμερα την… άγνωστη διαδικασία γι’ αυτόν στον Β’ Όμιλο απέναντι στον Εθνικό στο ΓΣΠ και θέλει μόνο νίκη ώστε σιγά-σιγά να βάλει τέλος στα όποια ανεπιθύμητα σενάρια. Και είναι άγνωστη διαδικασία αφού ο υπερπρωταθλητής ΑΠΟΕΛ είναι η πρώτη φορά που δεν συμμετέχει στο γκρουπ των ισχυρών από τη χρονιά εφαρμογής των πλέι οφ (2007-08).

Είναι όντως μια άχαρη διαδικασία για τους γαλαζοκίτρινους, οι οποίοι ωστόσο καλούνται να είναι σοβαροί και συγκεντρωμένοι ώστε να αποφύγουν τα χειρότερα. Και τα χειρότερα είναι να τους πλησιάσουν οι ομάδες που βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία και να μπουν σε ανεπιθύμητους μπελάδες.

Μια τέτοια ομάδα είναι η σημερινή αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ που θα έρθει στο ΓΣΠ για να επαναλάβει τη ζημιά στην ομάδα της Λευκωσίας, αφού θυμίζουμε τη μεγάλη νίκη που πέτυχε με 3-2 πριν από λίγο καιρό. Εφόσον ο ΑΠΟΕΛ παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, δεν υπάρχει περίπτωση να μπει σε περιπέτειες.

Η βελτίωση στην απόδοση της ομάδας φάνηκε στο τελευταίο ντέρμπι αιωνίων για το κύπελλο. Όμως, επαναλαμβάνουμε ότι το στοίχημα για τους παίκτες είναι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να μην θεωρούν εύκολα τα παιχνίδια. Ο Σάββας Πουρσαΐτιδης είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει όλους τους παίκτες εκτός φυσικά του Τζακ Μπερν.

Ο Έλληνας προτίμησε ο Γκάρνερ να εκτίσει την ποινή των κίτρινων καρτών στο παιχνίδι με την Πάφο, ως εκ τούτου, είναι διαθέσιμος για σήμερα. Με δεδομένο ότι έμεινε ευχαριστημένος από τη γενική εικόνα της ομάδας του απέναντι στην Ομόνοια, δεν αναμένεται να προβεί σε πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα.