Με τρεις επιστροφές… για να σπάσει το «ρόδι»

Όπως και την περασμένη εβδομάδα με την Ανόρθωση, το ίδιο και με την ΑΕΛ, ο Γιάννης Πετράκης είχε την ευκαιρία να τη διαβάσει, για τελευταία φορά πριν το ντέρμπι της Δευτέρας. Μόνο που ήταν δεδομένο ότι η ενδεκάδα που θα αγωνιζόταν εναντίον της δικής του ομάδας δεν θα ήταν η ίδια με το χθεσινό παιχνίδι κυπέλλου των γαλαζοκιτρίνων με τη Νέα Σαλαμίνα.

Αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τον Κρητικό τεχνικό και τους παίκτες του να «σπάσουν το ρόδι» σε ντέρμπι με την ΑΕΛ στην τρέχουσα σεζόν, αφού ως γνωστόν ο Απόλλωνας δέχθηκε δύο ήττες στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου.

Περισσότερο τους είχε πειράξει η αποτυχία στο ματς πριν τρεις εβδομάδες, όπου έκαναν τραγική εμφάνιση. Είχε «τρίξει» έντονα και η καρέκλα του Πετράκη, ανεξαρτήτως αν από πλευράς διοίκησης απέφυγαν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες περί πιθανής αποδέσμευσής του.

Όπως γράψαμε και χθες, ο 62χρονος τεχνικός κέρδισε πολλούς πόντους με την εμφάνιση της ομάδας, αλλά και τη διαχείριση που έκανε στο ντέρμπι με την «Κυρία». Γνωρίζει βεβαίως ότι αν δεν καταφέρουν οι κυανόλευκοι να πάρουν καλό αποτέλεσμα με την ΑΕΛ, τότε θα αρχίσουν να ηχούν ξανά τα όργανα της κριτικής του κόσμου προς τον ίδιο.

Μια απουσία, τρεις επιστροφές

Μόνο τον τιμωρημένο Γκεριέρ δεν θα υπολογίζει στο λεμεσιανό ντέρμπι ο Γιάννης Πετράκης. Ο Βασιλείου, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής λόγω μικροπροβλήματος τραυματισμού στο παιχνίδι με την Ανόρθωση, είναι υποψήφιος για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο άλλος υποψήφιος είναι ο Γιώργος Μαλεκκίδης. Στο προηγούμενο ντέρμπι είχε χρησιμοποιήσει τον Πέτρο Ψύχα ως αριστερό μπακ, όμως δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να επιλέξει τον ίδιο παίκτη τη Δευτέρα το βράδυ.

Επανέρχονται οι Σακέτι και Μπένσοπ, οι οποίοι ήταν τιμωρημένοι. Θεωρείται δεδομένο ότι ο Αργεντινός θα πάρει θέση στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Για τον πολύπειρο χαφ δεν προέκυψε κάτι νεότερο για το αν θα του δώσουν το κυπριακό διαβατήριο. Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες της περασμένης εβδομάδας ότι ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής είναι ο Νίκος Κωστένογλου, ίσως τον «φωνάξει» στην πρώτη του κλήση.