«Να παρουσιάσουμε ομάδα με ανταγωνιστικό χαρακτήρα»

Με προπόνηση στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον αγώνα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε το απόγευμα η προετοιμασία της Εθνικής μας ενόψει της πρεμιέρας της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας προπόνησης επικεντρώθηκε σε θέματα τακτικής και με το δεδομένο πως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να δημιουργήσει η ομάδα μας τις προϋποθέσεις για θετικό αποτέλεσμα στο Μινσκ.

Ο αγώνας με τη Λευκορωσία θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο Δυναμό Μινσκ και θα αρχίσει στις 18:00.

Οι ποδοσφαιρίστριες μας περιμένουν με αισιοδοξία την πρεμιέρα των υποχρεώσεων σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση και προσβλέπουν στο καλύτερο.

«Κάθε πρεμιέρα έχει τις ιδιαιτερότητες της και σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι οι δυσκολίες θα είναι  περισσότερες. Κάνουμε μια νέα αρχή σε μια μεγάλη διοργάνωση και με τις εμπειρίες που κερδίσαμε στην προηγούμενη συμμετοχή μας, πιστεύουμε σε καλύτερη παρουσία.

Μέσα από κάθε παιχνίδι θέλουμε να παρουσιάζουμε ομάδα με ανταγωνιστικό χαρακτήρα και διεκδικητική. Η Λευκορωσία μπαίνει στα προκριματικά με τις δικές της φιλοδοξίες και σίγουρα πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη στο ελάχιστο για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε θετικό αποτέλεσμα», τονίζει χαρακτηριστικά η Μαρία Ιωάννου, αρχηγός της Εθνικής μας και με πολλές εμπειρίες που απεκόμισε σε όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας της στην ομάδα.

Ο προπονητής της Εθνικής μας  Άγγελος Τσολάκης θα στηρίξει τα πλάνα του στις ακόλουθες ποδοσφαιρίστριες:

Apollon Ladies: Krystyna Marie Freda, Ελένη Γιάννου, Μαρία Ιωάννου, Μαρία Ματθαίου, Μαρία Παναγιώτου, Μαριλένα Γεωργίου,
Αβάντες Χαλκίδας: Χαρά Νεοφύτου
Jypk Liiga: Έλενα Αριστοδήμου
Πάφος Γεροσκήπου FC Ladies: Κορίνα Πάολα Αδάμου , Ραφαέλλα  Αντωνίου
Λευκοθέα Λατσιών: Άντρια Μιχαήλ, Ειρήνη Μιχαήλ, Ιωάννα Αχιλλέως, Χαρά Χαραλάμπους
Νέα Σαλαμίνα – Αναγέννηση Πύργου: Άντρη Βιολάρη, Φιλίππα Σάββα, Βικτώρια Ζαμπά, Ευθαλία Σιακαλλή
Ομόνοια Λευκωσίας: Ιβάνα Τάνεβα, Κωνσταντίνα Κουζάλη, Μαρινέλλα Παναγιώτου, Σάρα Παπαδοπούλου