«Να μην κάνουμε τις πάπιες, γιατί τους κακοφαίνεται;»

Νέες δηλώσεις από τον πρόεδρο της επιτροπής για την έρευνα που γίνεται για τον αγώνα Ανόρθωση-Απόλλων – «Αν νομίζετε ότι κινούμαστε στο αβέβαιο, έχετε λάθος»

Σε νέες δηλώσεις προέβη ο Αντρέας Παπαχαραλάμπους, πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, σχετικά με την έρευνα που πραγματοποιείται για τον αγώνα ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον Απόλλωνα.

Μιλώντας στον Active, υποστήριξε ότι με τα στοιχεία που ήρθαν ενώπιον της επιτροπής, την ανάγκασαν να προβεί σε έρευνα.

Η δήλωσή του:

«Το αξιολογούμε όλα. Αφού κάποια γεγονότα μας οδήγησαν σε υποψίες και αφού ενημερώσαμε τους συνεργάτες μας, μας άναψαν το πράσινο φως για έρευνα. Μεταξύ εκείνων, ζητήσαμε και στοιχεία για την στοιχηματική δραστηριότητα.

Εξετάζουμε και την χειραγώγηση αγώνων οποιασδήποτε μορφής. Αν πχ συμφωνήσουν να φέρουν το αποτέλεσμα που θέλουν, δεν είναι χειραγώγηση; Αρχικά, περί στοιχηματικής δραστηριότητας τα πήραμε και περιμένουμε τους συνεργάτες μας του εξωτερικού να μας στείλουν καθαρή πληροφόρηση.

Η στοιχηματική δραστηριότητα είναι το ανέβασμα της τιμής. Μπορεί να έγινε για οτιδήποτε. Όμως δεν έχει τίποτα που δεν πρέπει να παρατηρήσουμε. Με τα στοιχεία που πήραμε, μας είπαν πως πρέπει να ερευνηθεί οπωσδήποτε ο αγώνας. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο.

Έχουμε μαζεμένα στοιχεία που μας αναγκάζουν να κάνουμε έρευνα. Θα γίνει αυτή η έρευνα. Πιθανόν να είναι θετικό το αποτέλεσμα ή αρνητικό. Είπαμε ποτέ ότι τα δύο σωματεία είναι αναμεμιγμένα για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα; Για νίκη ή ήττα;

Αν τρεις παίκτες στοιχηματίσουν κάπου και θέλουν το αποτέλεσμα, πάντα υποθετικά, πρέπει να μην το ερευνήσω; Δεν είναι μόνο η φάση του Λόρια και το «no comment» του Κετσπάγια.

Όλα τα στοιχεία τα στείλαμε στο εξωτερικό και μας είπαν πρέπει να ερευνηθεί. Ξέρουν καλύτερα από εμάς την δραστηριότητα από εμάς. Αν νομίζετε ότι κινούμαστε στο αβέβαιο, έχετε λάθος.

Δεν έχουμε κάνει καμία κίνηση πριν ενημερωθούμε από τα αρμόδια όργανα. Να μην κάνουμε τις πάπιες, ότι μόνο το στοίχημα δίνει αγώνες. Δεν μου επιτρέπεται να πω τίποτα παραπάνω. Γιατί τους κακοφαίνεται; Η Κύπρος είναι στον πάτο σε επίπεδο διαφθοράς».