«Να μαθαίνουν οι Κύπριοι διαιτητές από τους ξένους» (ποια η κατάσταση των Γκάρνερ-Κλωναρίδη)

Oι δηλώσεις από τον εκ. Τύπου των γαλαζοκιτρίνων...

Στην παρουσία των Ιταλών διαιτητών στο παιχνίδι κυπέλλου με την Ανόρθωση στάθηκε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ (ΣΠΟΡ FM 95.0). Ο Νεκτάριος Πετεβίνος αναφέρθηκε μάλιστα και στην κατάσταση των Γκάρνερ-Κλωναρίδης αλλά  στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα με την «Κυρία».

Αναλυτικά:

Για το αποτέλεσμα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» κόντρα στην Ανόρθωση και τον επαναληπτικό: «Όπως κι αν το δεις το θέμα, η ουσία σε αυτά τα παιχνίδια είναι το αποτέλεσμα και δυστυχώς για μας το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα με βάση το τι δείξαμε στον αγωνιστικό και έτσι όπως πήγαν οι συγκυρίες. Αυτή τη στιγμή το μόνο που μετράει είναι το πως θα ανατρέψουμε το 1-0. Θα πρέπει να δουλέψουμε τις αδυναμίες μας γιατί αυτό που μας έλειψε ήταν να σκοράρουμε. Να κοιτάξουμε καλύτερα και την αμυντική μας λειτουργία γιατί το γκολ που δεχτήκαμε θα μπορούσαμε με εύκολο τρόπο να μην το δεχτούμε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην δεχτούμε γκολ στο 2ο παιχνίδι. Αυτό το 1-0 δίνει ένα προβάδισμα στην Ανόρθωση το οποίο θα πρέπει να ανατρέψουμε και για να το ανατρέψουμε θα πρέπει να είμαστε πιο ουσιαστικοί και πιο αποτελεσματικοί».

Για την καλή παρουσία του Γαβριήλ: «Θεωρώ ότι γενικότερα ολόκληρο το ρόστερ είναι σε μια καλύτερη περίοδο και αυτό είναι ένα συν για τον προπονητή που γνωρίζει ότι υπάρχουν επιλογές. Ο Σταύρος ψάχνει τις ευκαιρίες του και είναι πάρα πολύ σημαντικό να τις παίρνει. Νομίζω ότι ήταν ένα παιχνίδι που ταίριαζε στα χαρακτηριστικά του. Μακάρι να συνεχίσει με αυτό τον τρόπο».

Για τους Γκάρνερ και Κλωναρίδη: «Τα προβλήματα που προέκυψαν είναι δυο. Το ένα είναι ότι ο Γκάρνερ είχε εξουδετερωθεί από το 10 λεπτό όταν δέχθηκε μια γονατιά στη σπονδυλική στήλη. Αυτό ανάγκασε τον προπονητή να τον κάνει αλλαγή στο ημίχρονο. Τις τελευταίες δυο μέρες ακολούθησε πρόγραμμα φυσιοθεραπείας όμως όπως όλα δείχνουν είναι κάτι που δεν μπορεί να του στερήσει την παρουσία του στον επαναληπτικό. Κυρίως για προληπτικούς λόγους δεν θα υπολογίζεται για το ματς με τον Ερμή. Ο Κλωναρίδης είχε μια μυϊκή ενόχληση. Θα περάσει σήμερα από εργαστηριακό έλεγχο και θα δούμε».

Για τη διαιτησία του πρώτου ημιτελικού: «Η διαιτησία του αγώνα θεωρώ ότι μοίρασε το καρπούζι στη μέση. Βλέπουμε ότι μπορούμε να έχουμε καλές διαιτητές με πιο πολύ καθαρό χρόνο παιχνιδιού και ότι το VAR μπορεί να δουλέψει με ένα καλύτερο τρόπο. Αν με ρωτάς αν έχουμε παράπονα, αυτό δεν είναι ουσιώδες αυτή τη στιγμή. Η διαιτησία που είχαμε ήταν μια καλή και αντικειμενική διαιτησία. Πρέπει να υπάρξει συνεχεία στην παρουσία ξένων για να βλέπουν και οι διαιτητές μας και να μαθαίνουν από αυτούς».