Να φτιάξουν δυνατή ΑΕΚ

Αρχίζει προετοιμασία και η ΑΕΚ...

Όχι στα περσινά λάθη και στις παραλείψεις που αποδυνάμωσαν την ομάδα… Μ’ αυτό το σκεπτικό, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ επιστρέφουν αύριο Δευτέρα (6/7) στις προπονήσεις, αρχίζοντας ουσιαστικά την προετοιμασία τους για τη νέα περίοδο. Και αυτό που πρωτίστως επιδιώκουν φέτος οι κιτρινοπράσινοι είναι από το στάδιο της προετοιμασίας, με την κατάλληλη εκγύμναση, να θέσουν γερές βάσεις για μια αθλητική και δυνατή ομάδα, που να μην ταλαιπωρείται από μυϊκούς τραυματισμούς, όπως είχε συμβεί κατά την περσινή περίοδο.

Ανεξαρτήτως πώς κύλησε η περσινή προετοιμασία στην Πολωνία, είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η ΑΕΚ ταλαιπωρήθηκε όσο καμία άλλη ομάδα από μυϊκούς τραυματισμούς. Και αυτό σίγουρα δεν είναι μόνο από ατυχία…

Η ομάδα στερήθηκε παίκτες-κλειδιά σε σημαντικά παιχνίδια, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί αποδυναμωμένη και να μην μπορέσει να εκπληρώσει τους υψηλούς της στόχους, πέρα από το γεγονός ότι έγιναν και λάθη στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Αυτά τα λάθη, λοιπόν, το νέο τεχνικό τιμ των Λαρνακέων καλείται να μην τα επαναλάβει. Τη δεδομένη στιγμή, οι παίκτες της ΑΕΚ χρειάζονται μια γερή και σωστή εκγύμναση, έτσι ώστε με τις κατάλληλες μεταγραφικές προσθήκες η ομάδα να καταφέρει να γίνει ανταγωνιστική και να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει.

Αυτό είναι το ζητούμενο για την ΑΕΚ της περιόδου 2020-21. Ο νέος γυμναστής της ομάδας, ο 40χρονος Νόρμπερτ Καλάου Άρμπο, καλείται να δείξει… τα δόντια του και δείγματα γραφής της δουλειάς του κυρίως κατά τη διαμονή της ομάδας στην Κακοπετριά, από τις 21 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου, όταν θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Τα νέα πρόσωπα

Με μόνο τρία νέα πρόσωπα αρχίζει αύριο προετοιμασία η ΑΕΚ. Πρόκειται για τους Ανδρέα Μακρή, Στέφαν Σπιρόφσκι και Μάριο Αντωνιάδη, ο οποίος επέστρεψε από τον δανεισμό του από τον Απόλλωνα. Οι Κάσες, Ραούλ και Κίβενι είναι εκτός πλάνων του προπονητή, ενώ στον Πλάνας έχει γίνει πρόταση με μειωμένες αποδοχές. Εάν δεν συμφωνήσει, η ΑΕΚ θα ψαχτεί για να τον δώσει σε άλλη ομάδα, παρόλο που ο παίκτης διατηρεί συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν. Αβέβαιο παραμένει και το μέλλον του Γκολομπάρτ, ενώ καμία εξέλιξη δεν σημειώθηκε στο θέμα του Χέφελ.