Να «χτίσει» νοοτροπία νικητή

Το κάθε τρίποντο από εδώ και πέρα θα βελτιώνει την ψυχολογία στα αποδυτήρια

«Must win» παιχνίδι θεωρείται για την ΑΕΚ ο αγώνας της Δευτέρας (27/9,19:00) με τον Ολυμπιακό, στην «Αρένα». Παρόλο που όλοι στο κιτρινοπράσινο στρατόπεδο αναγνωρίζουν τις δυσκολίες του αγώνα, καθότι ο Ολυμπιακός έχει και φέτος υψηλές βλέψεις στο πρωτάθλημα, εντούτοις η αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής θεωρείται κομβικής σημασίας για τους Λαρνακείς, οι οποίοι μετά τη φτωχή εμφάνιση και την ισοπαλία κόντρα στην Πάφο (για πολλούς η ΑΕΚ πήρε παραπάνω απ’ ότι έδωσε στο Παφιακό), θέλουν να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις και στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Στόχος της ΑΕΚ είναι από τις πρώτες αγωνιστικές να σταθεροποιηθεί στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ούτως ώστε οι παίκτες ν’ αρχίσουν ν’ αποβάλλουν σιγά – σιγά το άγχος και να μην παίζουν σε κάθε αγώνα με επιπρόσθετη πίεση προκειμένου να καλύψουν τυχόν χαμένο έδαφος.

Κάθε νίκη είναι σημαντική για την ΑΕΚ, ιδιαίτερα όταν επιτυγχάνεται σε βάρος ομάδων που στοχεύουν να πλασαριστούν στην πρώτη εξάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Γι’ αυτό και ο αγώνας της Δευτέρας χαρακτηρίζεται σημαντικός, αφού κάθε τρίποντο από δω και πέρα θα «χτίζει» νοοτροπία νικητή και θα βελτιώνει την ψυχολογία στ’ αποδυτήρια, την ίδια ώρα που η ομάδα λογικά θα αρχίσει σιγά – σιγά να «δένει» μετά τις πολλές προσθήκες που έγιναν το καλοκαίρι.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, τα προβλήματα για τον Καταλά δεν λείπουν ούτε αυτή την εβδομάδα. Οι Τιάγκο, Μαρτίνεθ, Γκαρσία κι Εσπινόσα (δεν έπαιξε καθόλου κόντρα στην Αλκή) δεν αναμένεται να προλάβουν τον αγώνα με τους μαυροπράσινους της Λευκωσίας, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει και ο Γκονζάλεθ. Όπως και να ‘χουν τα πράγματα, θεωρείται βέβαιο ότι ο Νταβίντ Καταλά αναμένεται ότι θα ερωτηθεί κατά τη σημερινή (12:00) δημοσιογραφική διάσκεψη αναφορικά με την κατάσταση των τραυματιών και πότε αυτοί αναμένεται να επιστρέψουν στην ενεργό δράση.

Εφόσον δεν προλάβει να παίξει ο Γκονζάλεθ, τότε τη μία θέση στο κέντρο της άμυνας, παρτενέρ του Μιλίσεβιτς, διεκδικούν ένας εκ των Χριστοφόρου και Τόμοβιτς, ανάλογα και με την ετοιμότητα του Σέρβου στόπερ. Ο Τούμπας αναμένεται να επιστρέψει κάτω από τα γκολπόστ, ενώ ο Ροζάλες ενδέχεται να παίξει στο αριστερό άκρο της άμυνας (όπως και με την Πάφο) και δεξιά ο Τάντι.