Μποτεάκ για Ανόρθωση και κορωνοϊό: «Από μας εξαρτάται. Ήταν πολύ σκληρός ο covid για εμένα»

Ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Έρικ Μποτεάκ, παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα των πρασίνων μέσω των οποίων αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Ανόρθωση, την επάνοδό του στη δράση, ενώ απευθύνθηκε στον κόσμο ενόψει συνέχειας.

Εκτός έδρας παιχνίδι σε μια δύσκολη έδρα όπως αυτή της Ανόρθωσης. Πώς περιμένεις να είναι το ματς;
Όπως όλα τα παιχνίδια. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα στην Κύπρο. Είδαμε μερικές μέρες προηγουμένως το παιχνίδι απέναντι στην ΠΑΕΕΚ που, επίσης, ήταν πολύ δύσκολο. Θα πάμε εκεί να παλέψουμε, όπως και την προηγούμενη φορά και θα δούμε τι θα γίνει μετά τα 90 λεπτά.

Η Ανόρθωση είναι μια ομάδα με παρόμοιους στόχους όπως εμείς, οπότε το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Ποια πράγματα πιστεύεις ότι θα κρίνουν το νικητή;
Θεωρώ εξαρτάται από εμάς. Τώρα έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση μετά την τελευταία νίκη, το χρειαζόμασταν. Με την Ανόρθωση το ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι, γιατί η Ανόρθωση είναι, επίσης, μεγάλη ομάδα όπως εμείς. Θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς, για να ανταγωνιστούμε με μια από τις καλύτερες ομάδες στην Κύπρο. Θα είναι δύσκολος αγώνας.

Ψηφίστηκες ως MVP του τελευταίου αγώνα σύμφωνα με τους οπαδούς μας. Πώς νιώθεις μετά την επιστροφή σου;
Ήταν δύσκολο να επανέλθω μετά τον covid γιατί ήμουν πολύ κάτω για δύο εβδομάδες. Ήμουν στο κρεβάτι μου και ήταν πολύ σκληρός ο covid για εμένα. Δεν είμαι στο 100% ακόμα, αλλά ξεκίνησα να νιώθω πολύ καλά εδώ και μερικές μέρες. Στο τελευταίο παιχνίδι πήρα πολλά αγωνιστικά λεπτά και είναι πολύ καλό για εμένα διότι χρειαζόμουν να βελτιωθώ και να παίξω για να είμαι καλά. Βήμα – βήμα θα επανέλθω στο 100%.

Οι φίλαθλοί μας θα στηρίξουν την ομάδα από την κερκίδα των φιλοξενούμενων το Σάββατο. Ποιο είναι το μήνυμά σου προς αυτούς;
Θέλω να πω ευχαριστώ και για την ψήφο σας προς εμένα. Ξέρω ότι είναι στο πλευρό μας συνεχώς. Λαμβάνω πολλά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάθε μέρα και θέλω να πω ευχαριστώ γι’ αυτά και να συνεχίσουν έτσι γιατί θέλουμε να είμαστε δώδεκα, οι έντεκα παίκτες, συν οι οπαδοί μας. Είναι σημαντικό για εμάς, ώστε να κάνουμε την αντεπίθεσή μας για την κορυφή.