Μπήκε και… βγήκε

Απ’ το ένα αφτί μπήκε κι απ’ το άλλο… βγήκε η είδηση περί ενδιαφέροντος της Μακάμπι Τελ Αβίβ για τον Τιμούρ Κετσπάγια στους ιθύνοντες της Ανόρθωσης. Τόσο αδιάφορους τους αφήνουν τα όσα γράφουν τα σχετικά δημοσιεύματα.

Από την «Κυρία» αυτό που τονίζουν είναι ότι, αφενός δεν είχαν (μέχρι χθες) καμία απολύτως κρούση για τον προπονητή τους και αφετέρου πως, ακόμη κι αν το φημολογούμενο ενδιαφέρον μετατραπεί σε επίσημη πρόταση, νιώθουν μεγάλη σιγουριά πως ο Γεωργιανός δεν θα το… κουνήσει και δεν φοβούνται ούτε στον ελάχιστο βαθμό πως υπάρχει η πιθανότητα να αποχωρήσει.

Η αλήθεια είναι πως πιθανόν κάποιοι φίλοι της ομάδας της Αμμοχώστου αρχικά να… ανησύχησαν κάπως, έχοντας στο μυαλό και την υπόθεση του Ρόνι Λέβι με την Εθνική Ισραήλ το καλοκαίρι του 2018, που είχε καταντήσει σίριαλ, με αποτέλεσμα να προκληθεί αβεβαιότητα στις τάξεις των κυανολεύκων.

Η περίπτωση του Κετσπάγια, εντούτοις, διαφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πρώτον, ο Ισραηλινός δεν είχε τόσο ιδιαίτερη σχέση με την «Κυρία», δεύτερον, επρόκειτο για την Εθνική ομάδα της πατρίδας του και, τρίτον, εκείνη την ομάδα της Ανόρθωσης ήταν ευκολότερο να την… αφήσεις, σε σχέση με την τωρινή, η οποία διοικείται από άτομα εμπιστοσύνης, βγάζει υγεία, έχει πολλή ποιότητα και, πλέον, είναι από τα… φαβορί για τους τίτλους και όχι αουτσάιντερ.

Tα πιο πάνω δεν σημαίνουν βεβαίως πως ο Γεωργιανός δεν θα το… κουνήσει απ’ την Ανόρθωση όποια πρόταση κι αν έχει ενώπιόν του. Μιλάμε για έναν επαγγελματία ο οποίος έχει τις δικές του φιλοδοξίες, που σίγουρα δεν περιορίζονται εντός Κύπρου και δεν τον πήραν και τα… χρόνια για να μην είναι σε θέση να τις διεκδικήσει. Όμως, στο παρόν στάδιο, κι εν μέσω του πρότζεκτ της Ανόρθωσης να επανέλθει στους τίτλους και να μονιμοποιηθεί σε ρόλο πρωταγωνίστριας, σίγουρα θα χρειαστεί μια πιο ελκυστική προοπτική, σε σχέση με αυτή του Ισραήλ, για να αφήσει την προσπάθεια στη μέση.

Yπενθυμίζουμε πως ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει κλειστό συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν. Ο Γεωργιανός έχει ήδη διανύσει το μεγαλύτερο μέρος του προγραμματισμού (μένουν οι δύο μέσοι και ενδεχόμενες προσθήκες… βάθους) κι ετοιμάζεται να διεκδικήσει με την Ανόρθωση είσοδο στους ομίλους του Europa League καθώς και την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων.