Μπεργκ: «Βάλαμε τις ευρωπαϊκές εμφανίσεις μας σε άλλο επίπεδο – Αν μας άφηναν να κάνουμε την αλλαγή…»

Η ποιότητα της PSV είναι αυτή που έφερε την ήττα, δήλωσε ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, μετά τον αγώνα στο ΓΣΠ (1-2) με τους Ολλανδούς, τονίζοντας πως είναι δύσκολο να δεχθούν την ήττα στο τελευταίο λεπτό.

Ο Νορβηγός, που στάθηκε και στο γεγονός πως δεν τους επέτρεψαν να κάνουν αλλαγή λίγο πριν το νικητήριο γκολ της Αϊντχόφεν, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα πως το τριφύλλι έβαλε τις ευρωπαϊκές του εμφανίσεις σε άλλο επίπεδο και στάθηκε στα θετικά στοιχεία που έβγαλε η ομάδα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χένινγκ Μπεργκ:

«Ναι, σίγουρα είναι δύσκολο να δεχθούμε την ήττα στο τελευταίο λεπτό. Ξέρουμε τι είναι να κερδίζεις ένα παιχνίδι στο τέλος, το ζήσαμε με τον Ερυθρό Αστέρα. Το να χάνεις στα τελευταία δευτερόλεπτα είναι πολύ άσχημο. Νομίζω ήταν ίσως το καλύτερο μας παιχνίδι στην Ευρώπη μέχρι τώρα φέτος. Είναι πολύ λυπηρό που δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι. Ζητήσαμε να κάνουμε αλλαγή λίγο πριν μπει το γκολ στο τέλος και δεν μας το επέτρεψαν ακόμη κι όταν βγήκε η μπάλα έξω.

Κυρίως λόγω της ποιότητας των αντιπάλων ήρθε η ήττα. Μας έβαλε πολλή πίεση ειδικά στο τέλος έβγαλε παίκτες μπροστά. Παλέψαμε, είχαμε τις δικές μας καλές στιγμές. Κάναμε πολλά καλά πράγματα σήμερα και οι παίκτες τα πήγαν πολύ καλά. Είναι δύσκολο όταν δεν παίρνεις τίποτα. Είχαμε ευκαιρίες, είναι δύσκολο να το δέχεσαι στο τέλος. Ίσως θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν κάναμε την αλλαγή που δεν μας άφησαν.

Παίξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Το να φτιάχνουμε τις ευκαιρίες που είχαμε, η νοοτροπία που δείξαμε, η θετική ενέργεια, η πίστη, είναι θετικά στοιχεία. Σήμερα βάλαμε τις ευρωπαϊκές μας εμφανίσεις σε ένα άλλο επίπεδο. Το γεγονός ότι χάθηκαν ευκαιρίες οφείλεται και στο ότι είχαμε απέναντί μας έναν πολύ καλό αντίπαλο».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί: «Τη συνηθίζουμε αυτή τη διαδικασία. Το πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Δεν θα έλεγα πως είναι φυσιολογικό να παίζουμε τόσο συχνά αλλά είναι μέρος της ανάπτυξής μας, για να βελτιωθούμε. Να βεβαιωθούμε πως θα βγάλουμε ανάλογη εικόνα και θα είμαστε έτοιμοι να πάμε 100% στο παιχνίδι».