Μπεργκ: Το σουτ του Παπουλή που δίνει ποιότητα, ο καλός Κίκο και οι νεαροί

Μετά το πρώτο φιλικό με αντίπαλο τη Δόξα, ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, με δηλώσεις του στο επίσημο κανάλι των πρασίνων, καταθέτει τις απόψεις του για την πορεία της προετοιμασίας και όσα έδειξαν οι ποδοσφαιριστές σε αυτό τον αγώνα, τον οποίον ο ίδιος χαρακτηρίζει ως προπονητικού χαρακτήρα.

Ποια είναι τα συμπεράσματά σου από το πρώτο φιλικό απέναντι στη Δόξα: Δεν παίζουμε φιλικά παιχνίδια, παίζουμε προπονητικά παιχνίδια. Είναι το πρώτο παιχνίδι μετά από πολύ καιρό, προπονούμαστε εδώ και δύο εβδομάδες και είναι καλό επίσης να παίζουμε προπονητικού τύπου παιχνίδια για να είμαστε έτοιμοι για τη νέα σεζόν. Είχαμε μια πολύ καλή σεζόν πέρσι, θα θέλαμε να συνεχίσουμε και κοιτάζουμε το πώς θα βελτιωνόμαστε συνεχώς.

Ποια είναι η γνώμη σου για την προετοιμασία μέχρι τώρα; Πάει καλά. Κάνουμε καλή προπόνηση, οι ποδοσφαιριστές είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Δούλεψαν σκληρά στο lockdown, δούλεψαν σκληρά στις διακοπές και έτσι τώρα η φυσική τους κατάσταση είναι σε ψηλότερο επίπεδο από πέρσι. Πάνω-κάτω έχουμε το ίδιο γκρουπ παικτών, άρα το σημείο που ξεκινάμε φέτος είναι ψηλότερο απ’ ότι ήταν πέρσι. Θέλουμε να συνεχίσουμε τη δουλειά, τη βελτίωση, να γινόμαστε καλύτεροι και ανυπομονούμε για τη σεζόν στην οποία έχουμε αρκετά πράγματα να αγωνιστούμε γι’ αυτά. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να τα δώσουμε όλα.

Οι δύο νέες μεταγραφές έπαιξαν για 45 λεπτά και επίσης πολύ νεαροί. Ποια είναι η άποψή σου για το παιχνίδι; Είναι καλό να βλέπεις τους νέους ποδοσφαιριστές να έρχονται και να είναι μέρος της ομάδας. Τους δώσαμε ρόλο σήμερα, θέλαμε να παίξουν. Θεωρώ πως το σουτ του Φώτη δείχνει ποιότητα στη θέση του, στο παιχνίδι του και στην αντίληψή του. Σκόραρε το γκολ άρα όλα καλά. Ο Κίκο επίσης τα πήγε καλά, είναι καλός παίκτης και είμαστε χαρούμενοι που έχουμε και τους δύο εδώ. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές επίσης, ειδικά ο Χαράλαμπος, δείχνουν ότι βελτιώνεται σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια και της περσινής σεζόν. Ο Λοΐζου πήρε 45 λεπτά και είναι καλό γι’ αυτόν. Ήταν ένα καλό πρακτικό παιχνίδι για πολλούς παίκτες.

Επίσης τρεις νέοι ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία έπαιξαν σήμερα. Τι πιστεύεις; Είναι καλή εμπειρία γι’ αυτούς. Προπονούνται μαζί μας και σίγουρα τώρα στην αρχή της προετοιμασίας χρειαζόμαστε 45 λεπτά για όλους τους παίκτες. Θέλουμε να παίξουν μερικά παιχνίδια, θα είναι καλή εμπειρία γι’ αυτούς. Θεωρώ πως ο Ανδρέας (Σάββα) τα πήγε καλά. Ο Βενιζέλου επίσης διατήρησε τον εαυτό του στο σωστό δρόμο. Ο Άγγελος (Ζευκής) δεν είχε πολλά πράγματα να κάνει γιατί δεν έπαιξε πολύ, αλλά είναι καλά παιδιά. Φυσικά είναι λίγο μακριά από την πρώτη ομάδα όσον αφορά το επίπεδο για την ώρα, όμως είναι ταλαντούχοι όλοι τους και απλά χρειάζεται να δουλέψουν σκληρά, να κοιτάζουν πώς να βελτιώνονται και να προοδεύουν συνεχώς. Είναι καλό γι’ αυτούς να είναι μέρος αυτής της ομάδας στην προετοιμασία.