Μπεργκ: «Παράξενο και εκνευριστικό που δεν πήραμε τα πέναλτι» – Τι απάντησε για τον τίτλο

Διαβάστε όσα δήλωσε ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, μετά την ισοπαλία (0-0) με τον Ερμή στο ΓΣΠ, που άφησε το τριφύλλι χωρίς νίκη για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι πρωταθλήματος (-9 από την κορυφή) και ένατο συνολικά.

Αναλυτικά όσα είπε…

«Aπογοητευτικό αποτέλεσμα, ήμασταν καλύτεροι στο γήπεδο. Είναι παράξενο που δεν πήραμε τα πέναλτι, δεν καταλαβαίνω. Αλλά την ίδια ώρα είχαμε ευκαιρίες όμως όχι τόσες όσες θέλαμε, θα θέλαμε να φτιάξουμε περισσότερερες για να σκοράρουμε παρότι δεν πήραμε τα πέναλτι. Έτσι ήταν απογοητευτικό, πρέπει να βεβαιωθούμε πως θα βελτιωθούμε».

Τι πάει λάθος κι έρχονται αυτές οι εμφανίσεις (όπως με Δόξα, Ένωση) και γιατί δεν υπάρχει plan B: «Παίζουμε όπως πιστεύουμε είναι καλύτερα για να κερδίσουμε. Τώρα επιτρέπεται να κάνουμε πέντε αλλαγές αλλά τις κάνουμε αν πιστεύουμε ότι θα βελτιώσουν την εικόνα, αν δεν το πιστεύεις δεν τις κάνεις.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως σε αυτά τα παιχνίδια δεν ήμασταν αρκετά καλοί ως ομάδα για να σκοράρουμε και να κερδίσουμε. Μπορείς να σκοράρεις από πολλούς τρόπους, ανοιχτό παιχνίδι, στατικές φάσεις, αντεπιθέσεις. Δεν κερδίσαμε γιατί δεν ήμασταν αρκετά καλοί. Κρατάμε την μπάλα, έχουμε περισσότερες ευκαιρίες από τους αντιπάλους, αυτά είναι φυσιολογικά, όμως χρειαζόμαστε να μετουσιώνουμε την υπεροχή μας σε περισσότερες και μεγαλύτερες ευκαιρίες και ως γνωστό στο ποδόσφαιρο όταν βάλεις το πρώτο γκολ ο αντίπαλος παίζει διαφορετικά, ανοίγεται και φέρνεις το παιχνίδι στα μέτρα σου, πρέπει να σκοράρουμε το πρώτο γκολ».

Αν πιστεύει πως η Ομόνοια έχει ελπίδες για πρωτάθλημα: «Πόσα παιχνίδια παίξαμε; . Πόσους βαθμούς είμαστε πίσω; Θεωρείτε πως είναι πιθανό; Εγώ το πιστεύω ότι μπορούμε. Είμαστε μια ομάδα που παίζουμε Ευρώπη. Ναι, δεν ήμασταν ικανοί να κερδίσουμε αρκετά παιχνίδια στο πρωτάθλημα, σίγουρα, είμαστε η μοναδική ομάδα στην Κύπρο που έχει παυτά τα παιχνίδια και προς το παρόν δεν παίζουμε καλά στο πρωτάθλημα. Σίγουρα θα βελτιωθούμε, έχουμε την ποιότητα και μπορούμε να μπούμε στη μάχη για τον τίτλο και να τον κερδίσουμε. Πέρσι στόχος ήταν να ήμασταν τετράδα, καταλήξαμε πρώτοι. Θα θέλαμε αυτό να επαναληφθεί ως ένας φυσιολογικός στόχος. Είναι νωρίς για να πούμε ότι δεν είναι πιθανόν να πάρουμε πρωτάθλημα. Παίξαμε πέντε παιχνίδια παρόμοιου χαρακτήρα, τώρα έχουμε ντέρμπι και ίσως είναι καλύτερο, ανυπομονούμε. Έχουμε καλές πιθανότητες για το πρωτάθλημα».

«Προσπαθήσαμε να είμαστε γρήγοροι, αυτή ήταν η ιδέα. Έτσι ξεκινήσαμε. Θα θέλαμε ακόμη πιο γρήγορα, με περισσότερη ποιότητα και ένταση όμως δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Νομίζω χάναμε λίγη ποιότητα όταν η μπάλα έμπαινε στην περιοχή, δεν είχαμε αυτό το έξτρα στο τελευταίο τρίτο, αυτή ήταν η κυριότερη διαφορά και δεν κερδίσαμε. Παρότι είχαμε δύο πέναλτι. Το πρώτο ήταν καθαρό χέρι, σταμάτησε την μπάλα, είναι πολύ παράξενο και δεν θα μπορούσε να μην το δει ο διαιτητής. Το δεύτερο με τους νέους κανονισμούς επίσης ήταν πέναλτι. Μπορείς να συμφωνείς ή να διαφωνείς με τον κανονισμό όμως αυτό είναι. Είναι πολύ εκνευριστικό, παλέψαμε, πιέσαμε και όταν δεν παίρνεις αυτά τα σφυρίγματα το κάνει ακόμη πιο εκνευριστικό, θα ήταν ωραίο να είχαμε φυσιολογικές αποφάσεις».