Μπεργκ: «Όχι, δεν το επέλεξα – Δεν υπάρχουν μεγάλα πλάνα για τον Γενάρη»

Παρότι θα ήθελε να δημιουργήσει η ομάδα του περισσότερες ευκαιρίες για γκολ ο Χένινγκ Μπεργκ παρουσιάστηκε ικανοποιημένος με τον βαθμό που πήρε η Ομόνοια στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Απόλλωνα, δηλώνοντας ευχαριστημένος για την ποιότητα που έδειξε η ομάδα του, ενώ για το ενδεχόμενο δεύτερης μεταγραφής σημείωσε πως είναι δύσκολο και ότι δεν υπάρχουν «μεγάλα πλάνα» για αυτή τη μεταγραφική περίοδο.

Αναλυτικά όσα είπε…

«Ήταν δύσκολο παιχνίδι με μια καλή ομάδα. Δεν είχε τόσο ένταση όπως είχε με την ΑΕΛ το Σάββατο. Είναι πολλά τα παιχνίδια σε λίγο διάστημα κι αυτό φάνηκε στο παιχνίδι. Είχαμε καλό έλεγχο του αγώνα, νομίζω ήμασταν κοντά στο να σκοράρουμε σε κάποιες καταστάσεις που φτιάξαμε και κανονικά θα θέλαμε να δημιουργήσουμε περισσότερες, αλλά είναι καλός ο βαθμός σήμερα».

Για το ότι με την ΑΕΛ έπαιξε πιο συντηρητικά κι αν σήμερα επέλεξε να επιτεθεί περισσότερο: «Όχι, δεν επέλεξα να επιτεθούμε περισσότερο. Το ίδιο ήθελα και με την ΑΕΛ αλλά δεν τα καταφέραμε γιατί μας άσκησε πίεση. Θέλαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και είμαι ευχαριστημένος που το κάναμε σήμερα. Δείξαμε ποιότητα με την μπάλα και στις τοποθετήσεις μας, είχαμε τον έλεγχο και σίγουρα ο Απόλλωνας αμύνθηκε λίγο διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο μας ματς».

Αν θεωρεί υπερβολικό να γίνονται αγώνες κάθε τρεις μέρες στο κυπριακό πρωτάθλημα κι αν ο προγραμματισμός είναι πιεστικός: «Δεν ξέρω αν θα ήταν εφικτό να επεκταθεί η σεζόν, δεν είναι δουλειά μου. Προτιμώ να μην μιλήσω για αυτό και να μιλήσω για ποδόσφαιρο. Παίζουμε πολλά παιχνίδια σε σύντομο διάστημα, σίγουρα επηρεάζει την ποιότητα των αγώνων. Δεν παίζουμε συνέχεια με την καλύτερη μας ομάδα. Ίσως κάποιες τακτικές να προσαρμόζονται για αυτό τον λόγο. Τα παιχνίδια είναι λίγο διαφορετικά αλλά εντάξει, δεν παραπονιόμαστε, έχουμε πολλούς καλούς παίκτες. Παίζουμε Σάββατο-Τετάρτη-Σάββατο, η μόνη ομάδα που θα παίξει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, είναι πιεστικό το πρόγραμμα μετά τα Χριστούγεννα. Ανυπομονούμε για τη συνέχεια των αγώνων μας».

Για τη δεύτερη μεταγραφή: «Δεν ξέρω. Έχουμε αρκετά καλό ρόστερ. Πήραμε τον Μάρκο (σ.σ. Τσέποβιτς), δεν ήταν διαθέσιμος για αυτό το ματς, χρειάζεται ακόμη κάποιες προπονήσεις για να είναι στο 100%. Θα προσπαθήσουμε να δούμε αν είναι εφικτό να πάρουμε κάτι που είναι καλύτερο από αυτό που έχουμε μέσα στα οικονομικά μας όρια αλλά αυτό δεν είναι εύκολο γιατί έχουμε καλή ομάδα και καλούς παίκτες. Δεν υπάρχουν μεγάλα πλάνα για κάτι περισσότερο στην περίοδο Ιανουαρίου».