Μπεργκ: «Καλό να έχεις αυτό, παρά κανείς να μην περιμένει τίποτα»

Δηλώσεις ενόψει του αυριανού αγώνα με την ΠΑΕΕΚ έκανε ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ.

Πώς περιμένει τον αγώνα με την ΠΑΕΕΚ: Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, όμως την ίδια ώρα αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και ανυπομονούμε για τον αγώνα. Είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα, πετύχαμε ωραία τέρματα και περιμένουμε πώς και πώς το παιχνίδι.

Τα κλειδιά για να πάρει η Ομόνοια τους τρεις βαθμούς: Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας όπως κάναμε στο παιχνίδι του κυπέλλου. Αν τα κάνουμε αυτά θα είμαστε εντάξει.

Τι κρατάει από τον αγώνα με τον Π.Ο. Ξυλοτύμπου: Ήταν μια επαγγελατική εμφάνιση και συμπεριφορά από εμάς, καθώς και σωστή νοοτροπία. Είχαμε ποιότητα στα τελειώματατων φάσεων για να σκοράρουμε κάποια πολύ όμορφα τέρματα. Ήταν κάτι το ωραίο να βλέπεις.

Για τα γκολ των Ασάντε και Μποτεάκ που σκόραραν μετά από αρκετό καιρό και ο Χαράλαμπος που ψηφίστηκε MVP από τον κόσμο: Είναι καλό να έχουμε τον Έρικ πίσω μαζί μας. Είχε μια παράξενη σεζόν. Πέρασε από δύο τραυματισμούς, μετά είχε νοσήσει και τώρα βρέθηκε στο αρχικό σχήμα μετά από πολύ καιρό. Πλησιάζει στο καλύτερο του επίπεδο. Δεν είναι ακόμη απολύτως έτοιμος αλλά είναι θετικό το γεγονός ότι επέστρεψε μαζί μας. Ο Ασάντε ήταν εκτός και αυτός για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω του τραυματισμού του. Τώρα πλησιάζει όλο και περισσότερο στον καλύτερο βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας. Είναι καλός παίκτης και αυτό είναι καλό για εμάς. Ο Χαράλαμπος είναι ένα νεαρό παιχνίδι που συνεχίζει να βελτιώνεται. Αγωνίστηκε σε πολλά παιχνίδια στη φετινήβ σεζόν, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στο πρωτάθλημα και κάνει βήματα προόδου. Αυτό είναι θετικό.

Για τις ψηλές απαιτήσεις του κόσμου: Είναι φυσιολογικό να έχουν ψηλές απαιτήσεις. Και εμείς οι ίδιοι έχουμε υψηλές απαιτήσεις. Είναι λόγω των επιτυχιών που είχε η ομάδα στην περσινή και στην προπέρσινη σεζόν. Είναι φυσιολογικό και είναι καλό να το έχει αυτό, παρά κανείς να μην περιμένει τίποτα. Όταν βρίσκεται στην Ομόνοια πάντα θα υπάρχουν ψηλές απαιτήσεις. Είναι μέρος της ζωής εδώ. Το θετικό είναι πως όταν είσαι πετυχημένος είναι κάτι πάρα πολύ καλό. Οπότε δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε οι καλύτεροι που μπορούμε να είμαστε. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς, γνωρίζοντας ότι το παιχνίδι μας σε αρκετές φάσεις είναι καλό και σε κάποιες άλλες φάσεις πρέπει να βελτιωθούμε λίγο.