Μπεργκ: «Είμαι έκπληκτος… – Αυτό ήταν το πρόβλημα κι όχι ο αντίπαλος»

Παράπονα για το πιεστικό πρόγραμμα της Ομόνοιας εξέφρασε ο Χένινγκ Μπεργκ μετά τη νίκη με 2-0 επί του Εθνικού που ανέβασε το τριφύλλι στην κορυφή, με τον Νορβηγό προπονητή να αναφέρει επίσης ότι για τις διαδοχικές γκέλες που είχαν οι πράσινοι με μικρομεσαίες ομάδες αιτία ήταν οι ενδιάμεσοι ευρωπαϊκοί αγώνες και όχι οι αντίπαλοι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτή τη νίκη, πέμπτο παιχνίδι σε δύο εβδομάδες, σίγουρα δύσκολο το πρόγραμμα μετά την Πρωτοχρονιά. Είμαι έκπληκτος που δεν είχαμε περισσότερες μέρες να επεκτείνουμε το πρόγραμμα, να μην είναι τόσο πιεσμένο. Τώρα θα έχουμε πάλι τρία παιχνίδια σε επτά μέρες. Δεν είναι το καλύτερο πλάνο. Είναι πολύ καλό που είμαστε τόσο δυνατοί κι έχουμε καλούς παίκτες που το αντέχουν.

Είμαι πολύ χαρούμενος με τους παίκτες μας, την προσπάθειά τους και την ποιότητα τους. Παίξαμε Τετάρτη, σήμερα από τις 16:00 και καταφέραμε να κερδίσουμε. Θα έπρεπε να είχαμε πέναλτι. Σίγουρα μετά από όλα αυτά τα ματς είναι καλό που κερδίσαμε 2-0.

Ο Κίκο μπήκε κι έδειξε την ποιότητα του, έπαιξε και στις αρχές της σεζόν σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη και ξέραμε τι μπορεί να δώσει. Ο Βίτορ επέστρεψε κι έδωσε μεγάλες βοήθειες, όπως ο Λανγκ, ο Μάρκο έκανε το ντεμπούτο του, δεν είναι 100% έτοιμος όμως ήταν μια καλή εισαγωγή. Αποδείξαμε ότι είμαστε καλή ομάδα. Ο Μποτεάκ μπήκε στην 11άδα μετά από καιρό, είχε τραυματισμό, όταν επανήλθε η ομάδα πήγαινε πάρα πολύ καλά κι ήταν δύσκολο να μπει μέσα. Ήταν δύσκολο παιχνίδι και το επίπεδό του ήταν πάρα πολύ καλό. Είμαστε ικανοποιημένοι με τη νίκη».

Για το αν βρήκε τη λύση απέναντι στις μικρομεσαίες ομάδες και για τη συνέχεια: «Δεν ξέρω πώς θα παρουσιαστούν οι ομάδες στα επόμενα παιχνίδια. Ξέρω μόνο ότι ανυπομονούμε για το επόμενο παιχνίδι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε. Παίζαμε Ευρώπη Πέμπτη βράδυ και πρωτάθλημα τις Κυριακές. Αυτό ήταν το πρόβλημα και όχι ο αντίπαλος. Εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στο δικό μας παιχνίδι και όχι στον αντίπαλο και τώρα σκεφτόμαστε το δικό μας παιχνίδι. Όλη μας η συγκέντρωση είναι στο παιχνίδι με την Ένωση».