Μπεκενπάουερ: «Όλος ο πλανήτης γελάει μαζί μας…»

Ενοχλημένος με την ταπεινωτική ήττα της Γερμανίας από την Ισπανία με 6-0 εμφανίστηκε ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο οποίος στήριξε τον Γιόαχιμ Λεβ, αλλά ζήτησε την επιστροφή του Τόμας Μίλερ.

Η ιστορική συντριβή της Γερμανίας εξακολουθεί να αποτελεί θέμα συζήτησης στη χώρα, με τον Φραντς Μπεκενμπάουερ να τοποθετείται επί του θέματος στην εφημερίδα «Bild». «Δεν υπήρχε τίποτα από τη γερμανική ομάδα. Ένα απόλυτο μπλακ άουτ. Τώρα όλος ο πλανήτης γελάει μαζί μας», δήλωσε ο «Κάιζερ», παγκόσμιος πρωταθλητής ως παίκτης (1974) και ως προπονητής (1990).

«Αν δεν λειτουργεί το σύστημα στα τελευταία παιχνίδια πριν από το Euro, τον Μάρτιο, ο Λεβ πρέπει να αλλάξει ρώτα. Σαφώς και πρέπει να συνεχίσει και να προπονήσει την ομάδα στο Ευρωπαϊκό. Αυτό το παιχνίδι θα τον βοηθήσει να αποκτήσει νέες γνώσεις για την ομάδα», πρόσθεσε ο Μπεκενμπάουερ για τον ομοσπονδιακό προπονητή.

Παραδέχθηκε, όμως, ότι λείπει προσωπικότητα στο γήπεδο. «Δεν είδα ωριμότητα, τίποτα. Χρειάζεσαι ηγέτες όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά» επισήμανε ο βετεράνος παράγοντας, λέγοντας για τον (εκτός ομάδας πλέον) Τόμας Μίλερ: «Θα έδινε ώθηση στην ομάδα, όπως κάνει με την Μπάγερν σε δύσκολες στιγμές των αγώνων».