Μπαρτομέου: «Εξετάσαμε την περίπτωση του Εμπαπέ πριν καταλήξουμε στον Ντεμπελέ»

Την περίπτωση του Κιλιάν Εμπαπέ εξέτασε η Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2017 πριν καταλήξει στον Ουσμάν Ντεμπελέ, τόνισε σε δηώσεις του ο Γιόσεπ Μπαρτομέου στην καταλανική τηλεόραση...

Για την πιθανή περίπτωση να βρισκόταν στην Μπαρτσελόνα ο Κιλιάν Εμπαπέ και όχι ο Μούσα Ντεμπελέ από το 2017 και ύστερα, αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόζεπ-Μαρία Μπεομέου, σε εκπομπή της καταλανικής τηλεόρασης.

«Εξετάσαμε τη μεταγραφή του Εμπαπέ το καλοκαίρι του 2017, αλλά οι ειδικοί μας προτίμησαν τον Ντεμπελέ», τόνισε ο Μπαρτομέου.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε διεξοδικά στην υπόθεση αποχώρησης του Λέο Μέσι από τους «μπλαουγκράνα». «Δεν ήταν καλή η απόφαση του Λεονέλ Μέσι να αποχωρήσει. Πάλεψα πολύ για να τον πείσω να μείνει. Ήταν μια εποχή που ήθελε να φύγει από το κλαμπ και μου είπε ότι δεν ήξερε, όμως, που ήθελε να πάει. Δεν μπορούσα να επιτρέψω να μεταγραφεί σε έναν αντίπαλο της Μπαρτσελόνα για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ιστορία του Μέσι στην Μπαρτσελόνα είναι μοναδική και θα ήθελα να έχει αποσυρθεί εδώ. Η περίπτωσή του δεν έχει να κάνει με αυτές των Φίγκο, Ριβάλντο, Νεϊμάρ. Μία από τις τεράστιες προσπάθειές μου ως προέδρου της Μπαρτσελόνα ήταν να συνεχίσει ο Μέσι στο σύλλογο».