Μπαίνουν στα «βάσανα» οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ

Από Δευτέρα οι... διπλές!

Από εβδομάδας αρχίζουν οι διπλές προπονήσεις του Νταβίντ Κανέδα στην ΑΕΚ. Αυτή την εβδομάδα μέχρι και αύριο Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο πρωινές προπονήσεις, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα κάποιες μέρες οι κιτρινοπράσινοι θα γυμναστούν πρωί και απόγευμα.

Την ερχόμενη Κυριακή (12/7) έχει δοθεί ρεπό στους παίκτες. Θυμίζουμε ότι το μεθεπόμενο Σάββατο 18 Ιουλίου είναι προγραμματισμένο το πρώτο φιλικό προετοιμασίας με αντίπαλο την Ομόνοια Αραδίππου στο «ΑΕΚ Αρένα» και μετέπειτα η ομάδα θα ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα για τη μετάβασή της στην Κακοπετριά, όπου από τις 21 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Χθες (09/07) οι κιτρινοπράσινοι γυμνάστηκαν νωρίς το πρωί, με τους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από μεγάλη αποχή λόγω των σοβαρών τραυματισμών που είχαν πέρσι να προπονούνται κάπως πιο συντηρητικά υπό τις οδηγίες του νέου Ισπανού γυμναστή της ομάδας Νόρμπερτ Καλάου Άρμπο, καθότι χρειάζονται ειδική μεταχείριση. Πάντως, σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα δεν έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα.

Μεταγραφές – αναπροσαρμογές

Τη δεδομένη στιγμή η διοίκηση της ΑΕΚ συζητά σχεδόν με όλους τους παίκτες για την αναπροσαρμογή των συμβολαίων τους, λόγω της οικονομικής στενότητας που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Ήδη έχουν συμφωνήσει και έχουν υπογράψει την αναπροσαρμογή των συμβολαίων τους οι Μικέλ Γκονζάλεθ, Αβραάμ Κασανόβα και Ματία Σπόλιαριτς, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν κι άλλες συμφωνίες, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων.

Στο μέτωπο των μεταγραφών δεν υπήρξε κάτι το νεότερο τα τελευταία 24ωρα. Μπορεί μέχρι σήμερα η ΑΕΚ να έχει ανακοινώσει μόνο δύο μεταγραφές (Μακρής, Σπιρόφσκι), ωστόσο ο σχεδιασμός είναι σε προχωρημένο στάδιο και σύμφωνα με πληροφορίες μας κάποιες περιπτώσεις παικτών με τους οποίους ο Κόντε έχει συμφωνήσει ή βρίσκεται σε επαφές δεν μπορούν να ανακοινωθούν ή να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές τη δεδομένη στιγμή. Και τούτο διότι οι παίκτες αυτοί ανήκουν σε ομάδες που έχουν ακόμα αγωνιστικές υποχρεώσεις στα πρωταθλήματα στα οποία συμμετέχουν. Παράλληλα, στην ΑΕΚ περιμένουν τις τελεσίδικες αποφάσεις για τον αριθμό των φιλάθλων που θα επιτρέπεται να εισέρχεται στα γήπεδα.