Μόνο το κρούσμα, όχι όλη η ομάδα – Κλειδώνει και το ποσοστό των οπαδών

Τα νεότερα για το «καυτό» θέμα σχετικά με το πρωτόκολλο και που κλειδώνει το ποσοστό της παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα

Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να… γραφτούν και οι τελευταίες γραμμές του ποδοσφαιρικού πρωτοκόλλου όσον αφορά τους αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας η ιατρική επιτροπή που συστάθηκε από την ΚΟΠ συζήτησε τις τελευταίες λεπτομέρειες του πρωτοκόλλου με τους αρμόδιους λειτουργούς και επιδημιολόγους του Υπουργείου Υγείας και όλα δείχνουν ότι η ομοσπονδία θα είναι σε θέση εντός των επόμενων ημερών να προχωρήσει σε σχετική ενημέρωση προς τις ομάδες.

Το «καυτό» θέμα αφορά το τι θα ακολουθείται σε περίπτωση ύπαρξης θετικού κρούσματος κορωνοϊού στην ομάδα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στην ΚΟΠ είναι σχεδόν βέβαιοι ότι η επιστημονική ομάδα του υπουργείου, λαμβάνοντας υπόψη και την πολύ καλή επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας, αναμένεται να αποδεχτεί την εισήγηση της ομοσπονδίας ώστε σε περίπτωση ύπαρξης θετικού κρούσματος να μην χρειάζεται να απομονώνεται όλη η ομάδα.

Είναι περιττό να πούμε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα υποβάλλεται σε τεστ κορωνοϊού ολόκληρη η ομάδα. Θυμίζουμε ότι το υπό αναφορά ζήτημα έπαιξε καθοριστικό ρόλο ως προς την απόφαση της ΚΟΠ για την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, όπως ανέφερε η ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της στις 15 Μαΐου. Θυμίζουμε, επίσης, ότι στη συνάντηση που έγινε στις 14 Μαΐου στο Προεδρικό οι επιστήμονες του Υπουργείου Υγείας διαφώνησαν με σειρά διατάξεων που υπήρχαν στο ποδοσφαιρικό πρωτόκολλο που είχε ετοιμαστεί τότε από την ΚΟΠ.

Παράλληλα, είχαν ξεκαθαρίσει στους παράγοντες του κυπριακού ποδοσφαίρου ότι με βάση το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας προβλέπεται ότι σε περίπτωση ύπαρξης θετικού κρούσματος, που θα αφορά είτε ποδοσφαιριστή είτε μέλος της ομάδας, θα απαιτείται ο περιορισμός για 14 ημέρες ολόκληρης της ομάδας.

Όσον αφορά το άλλο μεγάλο θέμα που σχετίζεται με το ποσοστό της παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα, φαίνεται αυτό να κλειδώνει στο 33% της χωρητικότητας του κάθε γηπέδου. Βέβαια, ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος όλα είναι πιθανά, ωστόσο μάλλον βρέθηκε η χρυσή φόρμουλα σε σημαντικά ζητήματα.

Εννοείται ότι οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται σε σχέση με το πρωτόκολλο συνδέονται πάντα με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας. Επομένως, αναλόγως της κατάστασης το πρωτόκολλο μπορεί να τροποποιηθεί στο μέλλον, να «χαλαρώσει» δηλαδή ή να γίνει πιο αυστηρό.

Προηγούμενο άρθροΧωρίς ξένους η Α2, διαφωνεί ο Ολυμπιακός που θα κινηθεί νομικά
Επόμενο άρθροΓερά στην 3η θέση η Τσέλσι
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ
Κατάγεται από τη Λεμεσό. Αποφοίτησε από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Εργάζεται στον ΠΟΛΙΤΗ από το 2003. Από μικρός ήταν με μια μπάλα στα πόδια και το μεγάλο του όνειρο ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Δεν κατάφερε, όμως, να το εκπληρώσει. Εντούτοις βρίσκεται κοντά στο άθλημα υπό την ιδιότητα του αθλητικού συντάκτη κι αυτό… απαλύνει τον πόνο του! Μπορεί να μην εκπλήρωσε τη μεγάλη του επιθυμία, όμως κατάφερε να αγωνιστεί στο «Old Trafford» σε ένα τουρνουά μαζί με άλλους συναδέλφους από διάφορες χώρες. Στο «Θέατρο των Ονείρων» έζησε για λίγο το δικό του όνειρο. Ας είναι!