Μόνο δύο διαιτητές «επιβίωσαν» από το Ομόνοια-Δόξα

Μεγάλο σούσουρο έγινε μετά το Ομόνοια-Δόξα, αρχικά με τα παράπονα από την ομάδα της Κατωκοπιάς για κάποιες διαιτητικές αποφάσεις, κι ακολούθως μετά τις «επιθέσεις» που έγιναν από διάφορες ομάδες.

Μεταξύ αυτών ο ΑΠΟΕΛ που ζήτηση τη διαγραφή των εφτά διαιτητών που είχαν εμπλοκή στον συγκεκριμένο αγώνα, από τη στιγμή που η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού θα κάνει έρευνα για τις καταγγελίες περί χειραγωγημένου παιχνιδιού.

Από τους εφτά, με βάση τους σημερινούς ορισμούς για τους αγώνες της 4ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας, «επιβίωσαν» μόνο δύο.

Ορίστηκε ο Δημήτρης Κουμή που θα σφυρίξει τη Δευτέρα το ΑΕΚ-Ολυμπιακός.  Ο Κουμή που ήταν 4ος στο Ομόνοια-Δόξα, είχε διευθύνει και την περασμένη Τετάρτη αγώνα κυπέλλου (Ομόνοια 29ης Μαΐου-Πάφος).

Στους ορισμούς βρίσκεται, επίσης, ο Μιχάλης Σωτηρίου, που είχε ρόλο ΑVAR στο Ομόνοια-Δόξα. Αυτή τη φορά θα είναι α’ βοηθός στο ντέρμπι του Τσιρείου, ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Απόλλωνα, την Κυριακή.

Οι Κωνσταντίνος Φελλάς (διαιτητής), Νίκος Εγγλέζου (α’ βοηθός / που ήταν στο παιχνίδι κυπέλλου ΑΠΟΕΛ-Νέα Σαλαμίνα και αλλάχθηκε μετά την αντίδραση των γαλαζοκιτρίνων), Χρίστος Ε. Χρίστου (β’ βοηθός), Γιώργος Νικολάου (VAR), Κώστας Θεοδότου (Παρατηρητής), που ήταν στο Ομόνοια-Δόξα, έμειναν εκτός ορισμών.

Πάντως, βλέποντας τους ορισμούς, είναι φανερό ότι επιλέχθηκαν περισσότερα νέοι διαιτητές, καθώς λείπουν και τα ονόματα κι άλλων πιο παλιών διαιτητών, όπως οι Λούκας Σωτηρίου και Νικόλας Νεοκλέους.