Μήπως και το 2015 είχε κορωνοϊό;

Διερωτάται ο άλλος: το πρόβλημα του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι αν θα συμμετέχουν 12 ή 14 ομάδες στην πρώτη κατηγορία;

Έλα ντε, αυτό είναι το πρόβλημα;

Όχι φυσικά. Μακάρι τα προβλήματα να περιορίζονταν στον αριθμό των ομάδων. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο στην προκειμένη περίπτωση.

Το πρόβλημα είναι η ασυνέπεια που επιδεικνύουν η ΚΟΠ και οι πλείστοι σύλλογοι, οι οποίοι, ενώ διεξάγεται κανονικά το πρωτάθλημα, αποφασίζουν να αλλάξουν τους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού και να ακυρώσουν την πρόνοια για υποβιβασμό. Αν αυτό δεν είναι ξεκάθαρη αλλοίωση της βαθμολογίας, τότε τι είναι;

Έγινε πέρσι με πρόφαση τη διακοπή του πρωταθλήματος και το έργο πάει να επαναληφθεί φέτος με το «επιχείρημα» του κορωνοϊού.

Το πρόβλημα, λοιπόν, είναι ότι μία χούφτα άνθρωποι εμπαίζουν τους φιλάθλους, το θέμα είναι ότι μερικοί παράγοντες για να ικανοποιήσουν τα καπρίτσια τους αλλάζουν τους κανονισμούς όποτε τους καπνίσει.

Μήπως και πανδημία να μην υπήρχε, δεν θα έβρισκαν τρόπο να κάνουν τα μαγειρέματά τους; Άραγε, είχε πανδημία τον Απρίλιο του 2015 όταν η γ.σ. της ΚΟΠ αποφάσισε, εν μέσω πλέι άουτ παρακαλώ, τον υποβιβασμό μόνο μίας ομάδας και όχι δύο όπως προβλεπόταν στην προκήρυξη; Για την ιστορία, είχε υποβιβαστεί μόνο ο Οθέλλος και γλύτωσαν οι υπόλοιποι.

Πού αλλού συμβαίνουν αυτά εκτός από μία χώρα – μπανανία; Όχι λοιπόν, δεν είναι η αύξηση αυτή καθ΄ αυτή που αποτελεί πρόβλημα. Πρόβλημα αποτελεί η πανδημία της ασυνέπειας των παραγόντων. Και από αυτήν, δυστυχώς, δεν θα γλυτώσουμε ποτέ…