Μήνυμα για βελτίωση

Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο πως η Ομόνοια δεν θα είχε εύκολη αποστολή απέναντι στον Ολυμπιακό. Με μία γκολάρα όμως του Γιάννη Κούσουλου πήρε το ζητούμενο και μπήκε ιδανικά στα πλέι οφ κρατώντας την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Σε αυτή τη φάση που βρίσκεται το πρωτάθλημα, δεν πολυαπασχολεί η εμφάνιση όταν η ομάδα παίρνει την ουσία. Είναι όμως ένα μήνυμα για βελτίωση και πως δεν μπορεί πάντα να παίζει… με την τύχη της. Ειδικά σε αυτή την καμπή του πρωταθλήματος.

Η εμφάνιση των πρασίνων, ειδικά στο πρώτο μέρος, ήταν τέτοια που προκάλεσε προβληματισμό. Και στον κόσμο, αλλά και στην τεχνική ηγεσία. Η Ομόνοια πρέπει να αισθάνεται τυχερή για το γεγονός ότι δεν δέχθηκε γκολ σε ένα διάστημα που ούτε επιθετικά ήταν καλή. Η εστία της έμεινε απαραβίαστη και αυτό έγινε γιατί εκεί που χρειάστηκε, ο Φαμπιάνο ήταν και πάλι… βράχος. Αξίζει να σημειώσουμε πως είναι το πέμπτο συνεχόμενο στο οποίο ο Βραζιλιάνος δεν δέχεται γκολ και έτσι έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του, αφού σκοράρει, να πανηγυρίζει νίκες. Ήταν επίσης η πέμπτη σερί νίκη, ενώ το αήττητο διευρύνθηκε για 17ο παιχνίδι πρωταθλήματος. Στο διάστημα από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι τώρα πέτυχε 13 νίκες και έφερε τέσσερις ισοπαλίες.

Ο Μπεργκ έχει δείξει έως τώρα πως «διαβάζει» τις αδυναμίες. Και αυτές που εμφανίστηκαν κόντρα στους μαυροπράσινους ελπίζει να μην παρουσιαστούν ξανά. Το σύστημα 4-4-2 δεν δουλεύει τόσο καλά και υπάρχουν κενά διαστήματα. Μέχρι το Σάββατο που υπάρχει η αναμέτρηση με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ, ο Νορβηγός τεχνικός και οι συνεργάτες του θα μελετήσουν τι πήγε λάθος, ώστε απέναντι σε έναν ανταγωνιστή για τον τίτλο, η ομάδα να πάρει το ζητούμενο και να κρατηθεί στην κορυφή.