«Μιλάμε για κάτι που δικαιωματικά μας αξίζει» – Ο Ακιντόλα, ο Φαμπιάνο και ο Παπουλής

Δεν είναι παιχνίδι που έχασε στο γήπεδο και το διεκδικεί στα χαρτιά, αλλά κάτι που δικαιωματικά της αξίζει, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου, για το αίτημα των πρασίνων να τους απονεμηθεί ο τίτλος.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 95.0 o E.T. του τριφυλλιού αναφέρθηκε τόσο στο συγκεκριμένο ζήτημα όσο και στα θέματα προγραμματισμού που απασχολούν την ομάδα.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε…

Για τη συμφωνία για την παραμονή του Λούφτνερ: «Έχουμε ανακοινώσει πριν μερικά λεπτά πως έχουμε συμφωνήσει με Κοπεγχάγη και Λούφτνερ να ανανεώσουμε τη συμφωνία για ακόμα ένα χρόνο με τη μορφή δανεισμού. Θέλαμε να τον κρατήσουμε και είμαστε ικανοποιημένοι που το πετύχαμε. Ο ποδοσφαιριστής ήθελε να μείνει, γιατί αυτά που έζησε τον κάλυψαν πλήρως. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας».

Για την παρουσία της ομάδας στο αμυντικό κομμάτι και τον κορμό που διατηρείται: «Δεν είναι μυστικό ότι προσπαθούμε να διατηρήσουμε και τον Χούμποτσαν (σ.σ. δείτε δηλώσεις του παίκτη εδώ). Αυτή ήταν η προτεραιότητα, να διατηρήσουμε τους υφιστάμενους και μετά να ψάξουμε για ενίσχυση αν κάτι δεν πήγαινε καλά. Στόχος είναι να κρατήσουμε και τον Χούμποτσαν, όμως ακόμα δεν έχουμε κάτι επίσημο. Ήταν η ομαδική δουλειά που μας βοηθούσε να έχουμε καλές επιδόσεις στην άμυνα και βέβαια ατομικά η ποιότητα του κάθε παίκτη».

Για τον Ακιντόλα: «Δεν έχουμε κάτι που μπορούμε να πούμε περισσότερο για τις υπόλοιπες υποθέσεις. Δεν θα κάνουμε τοποθέτηση απλώς για να μιλάμε. Είναι γνωστό ότι θέλουμε να τον κρατήσουμε».

Για τον Κατελάρη: «Έχει ακόμα υποχρεώσεις με την ομάδα του και δεν θέλουμε να σχολιάσουμε τα μέρη της συμφωνίας που έχει γίνει».

Για τον Φαμπιάνο: «Δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο, θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε. Συστήνουμε στον κόσμο να περιμένει ακόμα λίγο».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον για Παπουλή: «Αποφεύγουμε να σχολιάζουμε δημοσιεύματα. Είδαμε να γράφονται ένα σωρό ονόματα. Μόνο αν πρέπει θα σχολιάσουμε κάτι».

Για τον προϋπολογισμό και το ενδεχόμενο να μην επηρεαστεί από την πανδημία: «Ένας από τους βασικούς στόχους ήταν να αποκτήσει η ομάδα σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που σημείωσε ο πρόεδρος προσθέτει σε αυτή την προσπάθεια. Ο πρόεδρος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, απ’ εκεί και πέρα χρειάζεται η συμβολή όλων για να μπορέσουμε να πετύχουμε. Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου, περιμένουμε τις κυβερνητικές αποφάσεις για να δούμε αν θα μπορούμε να έχουμε κόσμο στις κερκίδες».

Για το κατά πόσον θα υπάρξει αποζημίωση προς τους κατόχους διαρκείας: «Λάβαμε υπόψη όλες τις απόψεις. Η διοίκηση έχει αποφασίσει πώς θα ανταποδώσει στους κατόχους διαρκείας τα παιχνίδια που δεν κατάφεραν να δουν λόγω πανδημίας. Θα επικοινωνήσουμε μαζί τους και θα τους ενημερώσουμε. Το ίδιο ισχύει και για τους οπαδούς που είχαν αγοράσει πακέτο για τα πλέι οφ».

Για την απόφαση της ΚΟΠ να μην ανακηρύξει πρωταθλήτρια: «Συμφωνούν όλοι ότι είχαμε βρεθεί ενώπιον πρωτόγνωρων καταστάσεων. Η Ομόνοια ήταν πρώτη και το πρωτάθλημα διακόπηκε οριστικά, χωρίς να ευθύνεται η Ομόνοια για τη διακοπή. Δεν μιλάμε για παιχνίδι που χάσαμε στο γήπεδο και προσπαθήσαμε να το κερδίσουμε στα χαρτιά, αλλά για κάτι που δικαιωματικά μας αξίζει. Ο πρόεδρος είπε ότι θα βλέπαμε τι θα γινόταν σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ανάλογα θα πράξουμε. Είδαμε την απόφαση στη Μάλτα. Θα δούμε».

Για τον τρόπο με τον οποίο θα ζητηθεί ο τίτλος: «Δεν είπαμε ότι θα τον ζητήσουμε, είναι κάτι που θα το δούμε. Ασφαλώς η επικοινωνία θα πρέπει να γίνει με την ΚΟΠ».

Για την προετοιμασία: «Περιμένουμε ενημέρωση από την UEFA για τις ημερομηνίες και αναλόγως θα προχωρήσουμε. Κάναμε προεργασία, αλλά για το τελικό πλάνο πρέπει να περιμένουμε την UEFA. Θα λάβουμε υπόψη τα δεδομένα που θα υφίστανται με την πανδημία».