Μια καραμπινάτη κόκκινη κάρτα…

Μια κόκκινη κάρτα από εδώ ίσα με την Πάφο, μου προκάλεσε μεγάλο προβληματισμό για το επίπεδο της κυπριακής διαιτησίας και της συνεννόησης που υπάρχει ή δεν υπάρχει με το VAR. Η κάρτα, που από καραμπινάτη κόκκινη μετατράπηκε από τον διαιτητή Χρυσοβαλαντη Θεουλή σε κίτρινη, παρουσιάστηκε στο παιχνίδι Ολυμπιακός – Δόξα.

Στο 26ο λεπτό, ο Καλλής (Δόξα) ανέτρεψε από πίσω τον παικταρά Σαρφό. Ο τελευταίος, αντιδρώντας, κλότσησε εκτός φάσης τον Καλλή. Ο διαιτητής ήταν κοντά στη φάση, κι αφού άφησε τα πράγματα να ηρεμήσουν, φώναξε τους δύο παίκτες και τους παρατήρησε με κίτρινη κάρτα!

Με λίγα λόγια, ο Χρυσοβαλαντης εξίσωσε τον θύτη με το θύμα, αν μπορεί να λεχθεί κάτι τέτοιο στο ποδόσφαιρο. Από το VAR (Λούκας Σωτηρίου), εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση! Ανεξήγητο το πώς και το γιατί. Το πιθανότερο είναι ότι εκείνη την ώρα ο Λούκας και ο βοηθός του κάτι άλλο σημαντικό θα έκαναν.

Πάντως, τη φάση δεν την είδαν, οπόταν πρέπει να πουν ένα συγγνώμη, όχι σ’ εμένα, αλλά στη Δόξα. Η μη αποβολή του Σαρφό από το 26ο λεπτό, ίσως να ήταν και αυτή που έκρινε υπέρ του Ολυμπιακού το παιχνίδι.

Η φάση στο Μακάρειο συζητήθηκε, ωστόσο δεν «έβγαλε κρότο» όπως κάποιες άλλες, προφανώς γιατί έγινε σε αγώνα οπου βασικά δεν υπήρχε κόσμος. Αν συνέβαινε σε ντέρμπι μεγαλων ομάδων, ακόμα θα μιλούσαμε γι’ αυτή. Χρυσοβαλάντη και Λούκα, φανήκατε τυχεροί… Τουλάχιστον, στον επόμενό σας αγώνα κοιτάξτε να είστε πιο προσεκτικοί…