Μια έτσι, μια γιουβέτσι και η εμπιστοσύνη στον Μπεργκ… πάει περίπατο

«Μια έτσι, μια γιουβέτσι»… Προφανώς αναφέρομαι στους φίλους της Ομόνοιας που δεν λένε να αγιάσουν και να αφήσουν τον Χένινγκ Μπεργκ να δουλέψει όπως θέλει και όπως οδήγησε την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Μετά από την ισοπαλία με την ΕΝΠ (0-0) ακολούθησε ένας μικρός… χαμός στον κόσμο των Social Media. «Γιατί ροτέισον;» «Σήμερα ο Μπεργκ έκανε πολλές αλλαγές, δεν χρειαζόταν», «Ξύπνα κύριε Μπεργκ πριν χάσουμε το τρένο του πρωταθλήματος», «Πρέπει να διαλέξουμε τις προτεραιότητες μας και να μην χάνουμε βαθμούς από μικρές ομάδες», ήταν μερικές ατάκες οπαδών μόλις μετά τον αγώνα με την ΕΝΠ.

Οι ίδιοι οπαδοί ήταν αυτοί που έφθασαν στο σημείο πέρσι να ζητήσουν μέχρι και την απομάκρυνση του Νορβηγού (!) από τον πάγκο της Ομόνοιας για τον λόγο δήθεν ότι δεν κάνει αλλαγές. Αυτοί, τώρα «φωνάζουν» για το ροτέισον και τις αλλαγές που γίνονται στους αγώνες των πρωταθλήματος.

Αν είναι δυνατόν, αυτοί που πέρσι φώναζαν γιατί δεν γίνονται αλλαγές, φέτος φωνάζουν γιατί γίνονται αλλαγές… Για να μην αδικήσουμε πολλούς από τους φίλους της Ομόνοιας και να μην τους βάλουμε όλους στο ίδιο «καζάνι», η… μουρμούρα γίνεται από μία μειονότητα φιλάθλων της Ομόνοιας και σαφέστατα όχι απ’ όλους.

Ας σοβαρευτούμε λίγο και ας αφήσουν τον Χένινγκ Μπεργκ να δουλέψει όπως αυτός γνωρίζει καλύτερα. Θεωρώ ότι με τις ενέργειες του, έχει κερδίσει και δικαιωματικά το σεβασμό όλου του κυπριακού ποδοσφαιρικού κοινού, καθότι οδήγησε την Ομόνοια στην μεγαλύτερη στιγμή της σύγχρονης της ιστορίας. Τουλάχιστον ας σεβαστούν ότι αυτός ο προπονητής τους οδήγησε σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κάτι που ονειρεύονταν για χρόνια.

Κάποιοι, μάλλον ξεχνούν σε ποια κατάσταση βρισκόταν η ομάδα τους προτού ο Νορβηγός πατήσει το πόδι του στο νησί μας…