Μεταγραφική… άπνοια στην ΑΕΚ

Στην τελική ευθεία για την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν μπαίνει απ’ αυτή την εβδομάδα η ΑΕΚ.

Την ερχόμενη Πέμπτη (2/7) ξεκινούν τα εργομετρικά τεστ, ενώ τη Δευτέρα (6/7) θα γίνει η πρώτη προπόνηση για τη νέα περίοδο.

Παρ’ όλ’ αυτά όμως, στο μέτωπο των μεταγραφών εξακολουθεί να επικρατεί… άπνοια. Η τελευταία μεταγραφική προσθήκη που ανακοινώθηκε (ουσιαστικά ανακοινώθηκε η κατ’ αρχήν συμφωνία με τον παίκτη) ήταν του 29χρονου διεθνούς Σκοπιανού μέσου Στεφάν Σπιρόφσκι στις 10 Ιουνίου, δηλαδή πριν από περίπου 20 μέρες. Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να έλθει αυτές τις μέρες στην Κύπρο για να ξεκινήσει προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα, οπόταν λογικά θα ανακοινωθεί κι επίσημα η μεταγραφή του.

Έκτοτε, όμως, δεν υπήρξε κάποια άλλη ουσιαστική κίνηση στο κομμάτι της ενίσχυσης. Θυμίζουμε ότι προηγήθηκε η ανακοίνωση της μεταγραφής του 24χρονου Κύπριου διεθνούς επιθετικού Ανδρέα Μακρή, ο οποίος ήταν η πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ στην τρέχουσα καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Ο Αρνάλ Κόντε συνεχίζει τις διεργασίες του, γνωρίζοντας ότι η ομάδα χρειάζεται ουσιαστική ενίσχυση σ’ όλες τις γραμμές. Στόχος του τεχνικού διευθυντή των κιτρινοπράσινων είναι όπως πριν τη μετάβαση της αποστολής στην Κακοπετριά για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, στις 21 Ιουλίου, να έχουν κλείσει ορισμένες βασικές εκκρεμότητες όσον αφορά τη στελέχωση του ρόστερ.

Θυμίζουμε ότι φέτος η ΑΕΚ θα διαθέτει νέο γυμναστή, τον 40χρονο Ισπανό Νόρμπερτ Καλάου Άρμπο, ο οποίος συμφώνησε πρόσφατα με την ομάδα υπογράφοντας συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους.

Έρχονται Κύπρο

Στο μεταξύ, μαζικές είναι οι επιστροφές των ξένων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ στην Κύπρο, καθότι σε λίγες μέρες αρχίζουν τα εργομετρικά τεστ. Όσοι παίκτες ήταν εκτός Κύπρου κι επιστρέφουν στο νησί, υποχρεωτικά περνούν από τεστ κορωνοϊού και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα πρέπει να είναι σε αυτοπεριορισμό.

Οι πλείστοι παίκτες της ΑΕΚ βρίσκονται ήδη στην Κύπρο. Στόχος είναι μέχρι την Πέμπτη, οπόταν αρχίζει ανεπίσημα η προετοιμασία για τη νέα σεζόν, να μην λείπει κανείς απ’ αυτούς που θεωρούνται σίγουροι στο έμψυχο δυναμικό της νέας περιόδου.