Μερκής: «Ο μόνος που με πίστεψε, δεν μας χαρίστηκε κανείς, πατέρα τα καταφέραμε…»

Κατάθεση καρδιάς από τον Γιώργο Μερκή ο οποίος αφιερώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΑΠΟΕΛ στον πατέρα του, Λάμπρο.

Ο διεθνής αμυντικός των γαλαζοκιτρίνων τονίζει πως ο πατέρας του ήταν ο μόνος που τον πίστεψε, ότι κανείς δεν τους χαρίστηκε και ότι παρά τις δυσκολίες, τα κατάφεραν.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μερκή:

«Η ανανέωση της συνεργασίας μου για ακόμα ένα χρόνο με την ομάδα του ΑΠΟΕΛ είναι αφιερωμένη σε ένα ξεχωριστό άνθρωπο στη ζωή μου. Τον πατέρα μου Λάμπρο Μερκή, τον μεγαλύτερο θαυμαστή μου.

Ήσουν ένα ορφανό χωριατόπαιδο που κατάφερες μέσα από το ποδόσφαιρο και το στίβο αλλά και μέσω των σπουδών σου να πετύχεις αρκετά πράγματα στη ζωή σου. Μαζί με την μητέρα μου κάνατε μια όμορφη οικογένεια και προσπαθήσατε να δώσετε όλα τα εφόδια που μπορούσατε ώστε να μεγαλώσουμε εγώ και η αδερφή μου σωστά και όπως έπρεπε. Πατέρα ήσουν ο μόνος που πίστεψε σε μένα από την πρώτη μέρα που με πήρες σε ηλικία 6 χρονών στις ακαδημίες του Απόλλωνα.

Με έπαιρνες τα καλοκαίρια όταν οι περισσότεροι έκαναν διακοπές και ήταν στις παραλίες να κάνω γυμναστήριο για να δυναμώσω, πράγμα που καταφέραμε. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν πολλές και από την αγωνία και το άγχος είχες υποστεί έμφραγμα στην καρδιά όταν εγώ ήμουν στην ηλικία των 14 χρόνων, γιατί δεν άντεχες να βλέπεις τις δυσκολίες που περνούσα.

Αυτό όμως εμένα με πείσμωνε ακόμη περισσότερο και με έκαναν να δουλεύω και να προσπαθώ ακόμη πιο σκληρά.

Την μέρα που είχα αγώνα ξόδευες τα απογεύματα σου στις εκκλησίες από την αγωνία σου μέχρι να τελειώσει ο αγώνας για να ανοίξεις το ράδιο και να ακούσεις το τελικό αποτέλεσμα. Κάτι που κάνεις ακόμη μέχρι και σήμερα. Πάντα πίστευες σε μένα και πάντα μου έλεγες “γιε μου μην τα παρατάς και πάλι θα τα καταφέρεις”.

Κανένας δε μας χαρίστηκε ποτέ και ούτε το επιδιώξαμε.

Χαίρομαι που σε έκανα περήφανο ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες και όλα τα εμπόδια που βρήκαμε μπροστά μας.

Όλα αυτά δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς τη στήριξη και την αγάπη σου.

Πατέρα, περάσαμε δύσκολα αλλά με σκληρή δουλειά και πίστη στο Θεό τα καταφέραμε. Θα συνεχίσω να δουλεύω το ίδιο σκληρά και σοβαρά γιατί το να ξέρω ότι κάνω τους ανθρώπους που με αγαπούν και με νοιάζονται να νιώθουν περήφανοι για εμένα αυτή είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση και χαρά που μπορώ να νιώσω».