Μένει για να σηκώσει πρωτάθλημα

Aίσιο τέλος, όπως όλα δείχνουν, θα έχει το σίριαλ «Τιμούρ Κετσπάγια». Ο Γεωργιανός αναμένεται πως εντός των ημερών θα υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Ανόρθωση και θα ξεκινήσει τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν.

Μπορεί ο ίδιος στις δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής να μην παρουσίασε την παραμονή του στον πάγκο της «Κυρίας» ως δεδομένη, όπως είχαν πράξει νωρίτερα οι Ευγένιος Χαμπουλλάς και Χρίστος Πουλλαΐδης, όμως, ακόμη κι έτσι φάνηκε πως επιθυμία του είναι να συνεχίσει στην Ανόρθωση.

Αυτό που εκκρεμεί ώστε να πει οριστικά το «ναι» και να υπογράψει, είναι να λάβει κάποιες εγγυήσεις που θέλει σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, αλλά και σε ό,τι αφορά το μπάτζετ.

Το τόνισε, άλλωστε, πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να έχει μιαν Ανόρθωση «πρωταθλήτρια» που να διεκδικεί τους τίτλους και όχι να παλεύει για την εξάδα. «Δεν είναι θέμα μόνο το δικό μου συμβόλαιο, θέλω να ξέρω τι στόχο έχει η ομάδα», είχε πει στον ΑΝΤ1, δείχνοντας ξεκάθαρα πως σκοπεύει να μείνει μόνο εάν βεβαιωθεί πως υπάρχει η προοπτική να οδηγήσει την Ανόρθωση στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Από τη στιγμή λοιπόν που ο πρόεδρος και ο μεγαλομέτοχος, γνωρίζοντας τις απαιτήσεις του Κετσπάγια, διαβεβαίωναν τον κόσμο της ομάδας για την παραμονή του, πάει να πει πως προτίθενται να ικανοποιήσουν τα «θέλω» του προπονητή και με τα υφιστάμενα δεδομένα ενδεχόμενη αποχώρησή του θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη.

Το θέμα δεν αναμένεται να τραβήξει αρκετά και φαίνεται πως σύντομα θα υπάρξει οριστική κατάληξη, κάτι που παράλληλα θα δώσει και το έναυσμα για τον προγραμματισμό. Η δουλειά που πρέπει να γίνει είναι πολλή, καθώς, εν αντιθέσει με πέρσι, αυτή τη φορά οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ θα είναι μπόλικες.

Σε σχέση με τα συμβόλαια που λήγουν, καλές πιθανότητες να παραμείνουν έχουν οι Μαργκάσα και Χριστοφή, ενώ αντιθέτως αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν οι Παπαδόπουλος, Τζουρ, Γκαλίτσιος, Βργκοτς, Οκριασβίλι και Κβιλιτάια, αν και για τον τελευταίο υπάρχει μια μικρή ελπίδα για νέο δανεισμό του από τη Γάνδη, με τις πιθανότητες πάντως να φαντάζουν λίγες. Από εκεί και πέρα, το πιθανότερο είναι να δουν την πόρτα της εξόδου και κάποιοι παίκτες που διατηρούν συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, με επικρατέστερους τους Μανιά και Μίχα, ενώ αμφίβολη είναι η παραμονή του Χουσμπάουερ.