«Μελανό σημείο για τη διαιτησία – Πρέπει να σταματήσει η κακεντρέχεια κάποιων σωματείων»

Η θέση του Γιώργου Πάπουτσου για τις αντιδράσεις από Ανόρθωση και Απόλλωνα για αλλαγή διαιτητή στο μεταξύ τους φιλικό

Επιστολή προς την ΚΟΠ θα αποστείλει ο σύνδεσμος διαιτητών Κύπρου μετά το σκηνικό που διαμορφώθηκε ενόψει του φιλικού του Απόλλωνα με την Ανόρθωση. Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες αντέδρασαν για τον ορισμό του Βασίλη Δημητρίου και η επιτροπή διαιτησίας τελικά τον άλλαξε ορίζοντας τον Νεοκλή Νεοκλέους.

Το βράδυ της Τρίτης (14/07) το διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου και σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM ο πρόεδρος του συνδέσμου Γιώργος Πάπουτσος μίλησε για το πιο πάνω γεγονός και το μέλλον της διαιτησίας.

Για τις φωνές που υπήρξαν ήδη για θέματα διαιτησίας, μετά τον ορισμό του Βασίλη Δημητρίου στο φιλικό Ανόρθωση-Απόλλωνα και την αλλαγή του: «Ήταν θέμα που μας απασχόλησε στη συνεδρία του ΔΣ. Είναι μελανό γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στην κυπριακή διαιτησία. Είναι αδιανόητο να γίνεται αλλαγή διαιτητή σε φιλικό αγώνα γιατί υπάρχει αντίδραση σωματείων. Σίγουρα θα υπάρξει αντίδραση. Ελπίζουμε να ήταν μοναδικό, ατυχές συμβάν. Κάναμε προσπάθειες και θα συνεχίσουμε. Αν κάθε σωματείο έχει στο στόχαστρο 2-3 διαιτητές και δεν τους θέλει στους αγώνες του, δεν θα γίνεται επιλογή διαιτητών αλλά αλεξιπτωτιστών για να γίνονται αγώνες. Είναι άδικο να ξεκινούμε με προκατάληψη. Καλούμε τους διαιτητές να είναι πιο προσεκτικοί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να σταματήσουν οι παρεμβάσεις των σωματείων. Ο διαιτητικός κόσμος είναι ανάστατος μετά από αυτό».

Για τις αντιδράσεις που ετοιμάζουν: «Δεν θα πάρουμε μέτρα για το γεγονός. Θα δώσουμε τις θέσεις μας για να γίνουμε κατανοητοί και να πάρουμε τις απόψεις των σωματείων. Είμαστε έτοιμοι για συνάντηση με όλα τα σωματεία. Αυτή είναι η επιδίωξή μας».

Για την πίεση που ασκείται στους διαιτητές: «Πίεση θα υπάρχει. Τα πρώτα θύματα είναι οι διαιτητές. Γι’ αυτό λέμε ότι πρέπει να δοθούν ευκαιρίες για να αναδειχτούν ταλέντα με προσωπικότητα».