Μείωσε, εδραιώνεται στα μετάλλια κι ελπίζει για χρυσό ο Κοντίδης!

Θετική ήταν για τον Παύλο Κοντίδη η πρώτη σημερινή και ένατη συνολικά ιστιοδρομία στα Laser!

Κι αυτό γιατί ναι μεν ο ιστιοπλόος μας δεν τερμάτισε στις πρώτες θέσεις και κατετάγη όγδοος, όμως κατάφερε να μειώσει τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο της γενικής κατάταξης Ματ Βερν, ο οποίος τερμάτισε 12ος.

Συγκεκριμένα οι 15 βαθμοί που χώριζαν τον Κοντίδη από τον Αυστραλό έγιναν 11 (52β. έναντι 41β.), με τον αργυρό ολυμπιονίκη μας στο Λονδίνο (2012) να έχει την ευκαιρία στη δέκατη ιστιοδρομία που ακολουθεί αμέσως μετά να μειώσει κι άλλο την απόσταση, ώστε να μπει στην κούρσα μεταλλίων της Κυριακής (1/8) με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Πέραν από τη μείωση της διαφοράς από την πρώτη θέση, πολύ σημαντικό για τον Παύλο είναι και το ότι εδραιώνεται στην τριάδα, δηλαδή στις θέσεις μεταλλίων, καθώς ο ιστιοπλόος μας άνοιξε τη διαφορά του από την τέταρτη θέση (Χέρμαν Τόμασγκαρντ) στους 15 βαθμούς, ενώ ο τρίτος (Τόντσι Στιπάνοβιτς) απέχει 12.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά τη δέκατη ιστιοδρομία που αρχίζει σε λίγο, θα ακολουθήσει την Κυριακή η κούρσα μεταλλίων, όπου οι βαθμοί ποινής διπλασιάζονται.

Η κατάταξη στις πρώτες θέσεις:

1. Mατ Βερν (Αυστραλία) 41
2. Παύλος Κοντίδης (Κύπρος) 52
3. Τόντσι Στιπάνοβιτς (Κροατία) 64
4. Χέρμαν Τόμασγκαρντ (Νορβηγία) 67
5. Ζαν Μπατίστ Μπερνάζ (Γαλλία) 68