Μεγάλη υπόθεση ο προπονητής…

Εντάξει, μεγάλο ρόλο για να πάει μια ομάδα καλά στις διοργανώσεις όπου συμμετέχει παίζουν οι παίκτες και το ταλέντο που διαθέτουν. Βέβαια, αυτό δεν είναι απόλυτο κι έχουμε πολλά παραδείγματα όπου στην Κύπρο έφθασαν παίκτες με όνομα και ταλέντο αλλά στο τέλος έφυγαν κακήν κακώς από τη χώρα μας, κατακτώντας τον τίτλου του αποτυχημένου!

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η φετινή ομάδα του ΑΠΟΕΛ όπου κανένας από τους 16 καινούργιους παίκτες που ήλθαν δεν ξεχώρισε! Τα πιο τρανταχτά παραδείγματα είναι των δυο μεγάλων ονομάτων που ήλθαν από το Ισραήλ. Του 27χρονου μεσοεπιθετικού Ομέρ Ατζίλι (έχει ήδη φύγει) και του 31χρονου σέντερ φορ Μπεν Σαχάρ, ο οποίος θέτει κι αυτός σοβαρή υποψηφιότητα για αποχώρηση!

Ο Ατζίλι μας ήλθε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 67 συμμετοχές πρωταθλήματος και 29 γκολ. Στον ΑΠΟΕΛ ακόμα προσπαθεί να σκοράρει. Για τον Σαχάρ, έναν από τους κορυφαίους φορ του Ισραήλ, τα πράγματα δεν ήταν πολύ διαφορετικά.

Ήλθε από τη Χάποελ Μπερ Σεβά με 161 συμμετοχές και 62 γκολ και στην Κύπρο, σε 17 αγωνιστικές, σκόραρε ένα γκολ! Ο Ατζίλι με τον Μπεν Σαχάρ δεν είναι άσχετοι παίκτες. Απλώς, οι προπονητές Ουζουνίδης και ΜακΚάρθι δεν μπορέσουν να βρουν το κουμπί για να τους «ξεκλειδώσουν».

Είναι γι’ αυτό που λέω κι επιμένω ότι σε μια ομάδα το πρώτο κριτήριο της επιτυχίας είναι ο προπονητής. Αν σου βγει ο προπονητής, τότε θα βρει τον τρόπο να πάρει όλα τα καλά που έχουν οι παίκτες του και το αντίθετο. Αν ο προπονητής δεν μπορεί, τότε η ομάδα δεν θα κλοτσήσει και δεν πά’ να έχει τον Μέσι στην ενδεκάδα της…