Μέχρι τότε να μην είναι αργά…

Προχθές, ο Ευγένιος Χαμπουλλάς εξέφρασε, πέρα από την απόλυτη στήριξη της διοίκησης σε Τιμούρ Κετσπάγια και ποδοσφαιριστές, και την αισιοδοξία του ότι η Ανόρθωση θα συνέλθει άμεσα, θα βελτιωθεί και θα διεκδικήσει τους στόχους της, οι οποίοι «δεν αλλάζουν» μετά το κακό ξεκίνημα. Αυτό, όπως τόνισε, θα γίνει μέσα από τη σκληρή δουλειά αλλά και τις μεταγραφές Ιανουαρίου.

Σωστά έβαλε μέσα και τη λέξη «δουλειά» ο πρόεδρος, καθώς οι όποιες προσθήκες γίνουν τον Γενάρη, δεν μπορούν από μόνες τους να αλλάξουν εξ ολοκλήρου το σκηνικό. Η «Κυρία» βγάζει πολλές αδυναμίες στο γήπεδο και ειδικότερα η άμυνα πρέπει να δουλευτεί πολύ από τον προπονητή, καθώς πέρα από τα ατομικά λάθη, η ανασταλτική λειτουργία γενικότερα δεν… λειτουργεί όπως πρέπει. Είναι αδιαμφισβήτητο, ωστόσο, ότι εάν οι όποιες διορθώσεις συνοδευτούν από ποιοτικές μεταγραφές στις θέσεις που πρέπει, οι πιθανότητες για μία μεγάλη ανατροπή στον β’ γύρο και στα πλέι οφ, θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Για παράδειγμα, δεν είναι συζητήσιμο το ότι η ομάδα χρειάζεται δεξιό μπακ, καθώς ο Κετσπάγια άφησε μόνο τον Αμπαρτζουμιάν και το… πληρώνει, αλλά και έναν επιθετικό γκολτζή. Το ιδανικό θα ήταν να αποκτηθεί και ένας σέντερ μπακ, τόσο επειδή οι κυανόλευκοι έχουν λιγότερες πρωτοκλασάτες επιλογές απ’ όσες αρμόζουν σε ομάδα πρωταθλητισμού, όσο κι επειδή οι βασικοί της, ειδικότερα ο Αραγιούρι που ήρθε για να γίνει ηγέτης στα μετόπισθεν, είναι αγνώριστοι σε σχέση με τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Το ζήτημα, βεβαίως, είναι να αποδειχθεί πως μέχρι τότε δεν θα ‘ναι αργά. Έστω και με αγώνα λιγότερο (απέναντι στην ΠΑΕΕΚ), το -11 από την κορυφή είναι πολύ μεγάλη απόσταση κι εννοείται πως αν διευρυνθεί περαιτέρω, ο στόχος του τίτλου θα κάνει (οριστικά) «φτερά» πριν έρθει καν ο Γενάρης. Αντιθέτως, οι κυανόλευκοι καλούνται στις επτά αγωνιστικές που εκκρεμούν στο τρέχον έτος να «μαζέψουν» κάπως τη διαφορά ώστε να κρατηθούν ζωντανοί και να ελπίζουν πως οι μεταγραφές θα δώσουν την κατάλληλη ώθηση για να… ενταθεί η αντεπίθεση.

H αρχή πρέπει να γίνει άμεσα στο αυριανό ντέρμπι με την Ομόνοια. Απέναντι σε μία ομάδα που βρίσκεται σε ανάλογη κατάσταση, η «Κυρία» οφείλει να είναι αυτή που θα… αναστηθεί, παίρνοντας ένα μεγάλο διπλό που θα της δώσει, πέραν από τρίποντο, αυτοπεποίθηση και ψυχολογία για να κτίσει ένα σερί νικών στο φινάλε του πρώτου γύρου και να κάνει τα πιο πάνω πραγματικότητα.