Με τόσα έσοδα, πού θα πάνε;

Σε δύο εβδομάδες και υπό κανονικές συνθήκες αρχίζει το πρωτάθλημα 2020-21. Μία εντελώς διαφορετική διοργάνωση, με τα γήπεδα να δέχονται μόλις το 33% της χωρητικότητάς τους, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο στο τέλος να έχουμε αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Όλα αυτά θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί το παγκόσμιο πρόβλημα με τον κορωνοϊό. Έχουμε την εντύπωση ότι αυτή ειδικά τη χρονιά οι ομάδες μας ρισκάρουν πολλά όσον αφορά το οικονομικό. Τα έσοδα για τους Ευρωπαίους σίγουρα δεν θα είναι τα ίδια, ενώ από τα εισιτήρια καλύτερα να ξεχάσουν τις επιδόσεις παλαιότερων χρόνων. Ήδη ο κόσμος έχει παγώσει και δεν πάει να αγοράσει διαρκείας. Από εκεί και πέρα απομένουν καθαρά μόνο τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα οποία δεν αποκλείεται με τη νέα κατάσταση πραγμάτων να μειωθούν και αυτά σημαντικά.

Η φετινή χρονιά ίσως να έπρεπε να αποτελέσει ένα πείραμα για τις ομάδες μας, ώστε να μειώσουν κατά πολύ τους προϋπολογισμούς τους και αυξάνοντας σημαντικά τις συμμετοχές των Κύπριων ποδοσφαιριστών στα βασικά τους σχήματα. Αντί αυτού, οι περισσότερες συνεχίζουν από εκεί που έμειναν πέρσι λες και δεν συμβαίνει τίποτε! Οι προϋπολογισμοί, με λίγες εξαιρέσεις, δεν μειώθηκαν. Κάποιοι τους έχουν αυξήσει και περιμένουν να ξεκινήσουν και να έχουν έσοδα με λεφτά που θα… πέφτουν από τον ουρανό! Τέτοιου είδους βροχή δεν έχει, οπότε να δείτε πως μερικοί θα χάσουν τον δρόμο στα μισά του πρωταθλήματος…