Με την… τρέλα του Τιμούρ για το πρωτάθλημα!

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Στην Ανόρθωση ήθελαν σαν τρελοί μια ευρωπαϊκή διάκριση μετά από πολύ καιρό και τη δεύτερη συμμετοχή τους σε φάση ομίλων μετά την ιστορική σεζόν 2008/09. Το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα στη Βασιλεία, παρότι αργότερα η «Κυρία»… άγγιξε το θαύμα, τελικά κατέστρεψε το όνειρο.

Εντούτοις, υπάρχει κάτι που στην Ανόρθωση επιθυμούν με ακόμη περισσότερη… τρέλα. Αναφερόμαστε φυσικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Του πρώτου μετά από 13 ολόκληρα χρόνια! Και σε αυτόν τον στόχο πλέον οι κυανόλευκοι επικεντρώνονται, ώστε να τον κάνουν πραγματικότητα και να χαρίσουν στους φίλους της ομάδας μια χρονιά που θα τους μείνει αξέχαστη…

Δύσκολα μπορεί να περιγραφεί με λόγια το πόσο πολύ θέλουν οι Ανορθωσιάτες να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να ανεβαίνει μετά από τόσο καιρό στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου. Κάτι που θα μπορούσε να γίνει πέρσι, αν η σεζόν δεν διακοπτόταν πρόωρα και, όπως απεδείχθη, αδικαιολόγητα.

Ό,τι έγινε, όμως, έγινε και ο χρόνος πίσω δεν γυρνά. Ο Τιμούρ Κετσπάγια θα προσπαθήσει στη δεύτερη χρονιά του μετά την επιστροφή του στην «Κυρία» να την οδηγήσει εκεί που όλοι στις τάξεις της ομάδας ονειρεύονται. Κι είναι στα… συν το ότι και ο κόουτς έχει την ίδια τρέλα με τους φίλους της ομάδας, να τη δει πρωταθλήτρια. Κάτι που με τον δικό του τρόπο μεταφέρει και στους παίκτες του, εξ ου και από πέρσι παρακολουθούμε μια ομάδα που στις πλείστες τουλάχιστον περιπτώσεις χαρακτηρίζεται από πάθος και τα μάτια των παικτών… γυαλίζουν. Όπως ακριβώς και στη Βασιλεία.

Αυτά που πρέπει να κάνει

Φυσικά το πάθος από μόνο του δεν μπορεί να φέρει τίτλους. Για να φτάσει στον στόχο της η Ανόρθωση θα πρέπει να βελτιωθεί αγωνιστικά, να μειώσει στο ελάχιστο τα κενά διαστήματα στους αγώνες της και τα οποία της στοιχίζουν, αλλά και να παίξει μπάλα σύμφωνα με τις δυνατότητές της.

Δυνατότητες οι οποίες δεν έχουν ακόμη φανεί στον πραγματικό βαθμό, αφού οι Μίχα και Κβιλιτάια αναμένεται να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα στον δημιουργικό και… εκτελεστικό τομέα. Κάνοντας αρχή από τον αγώνα της 6ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό, θα βλέπουμε μια διαφορετική (έως έναν βαθμό) έκδοση της Ανόρθωσης και όλοι στις τάξεις της ομάδας εύχονται πως οι τελευταίες πινελιές θα αποδειχθεί πως ήταν… αυτές που έλειπαν για την εκπλήρωση του μεγάλου στόχου, αυτόν που όλο το οικοδόμημα της «Κυρίας» επιζητεί… με τρέλα.