Με Κύπριους και βλέπουμε, οι δυσκολίες και η θέση του Μάζιτς

Λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίας των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της ΚΟΠ. Δηλαδή, δεν τίθεται θέμα καθόδου ξένων διαιτητών, αίτημα που έβαλε στο τραπέζι ο Απόλλωνας. Για την ώρα λοιπόν θα υπάρξει στήριξη στους Κύπριους ρεφ, εκτός και αν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο. Να συνεχιστούν, για παράδειγμα, οι ανομοιομορφίες στις αποφάσεις και γενικά να αυξηθούν τα λάθη, κάτι που θα μεγιστοποιήσει και άλλο την προκατάληψη.

Στην παρούσα φάση όμως, το οικονομικό, η πανδημία και οι περιορισμοί στις αφίξεις, αλλά και το γεγονός ότι έχει επενδυθεί ένα σημαντικό ποσό στο VAR, αποτελούν τους λόγους για τους οποίους η ομοσπονδία είναι αρνητική σε ό,τι αφορά την κάθοδο ξένων διαιτητών.

Στην συνεδρία της εκτελεστικής επιτροπής, παρών ήταν και ο Μίρολαντ Μάζιτς. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που προκύπτουν από τον μειωμένο αριθμό διαιτητών που χρησιμοποιούνται, είτε για να διαιτητεύσουν είτε να είναι στο VAR.

Ανέφερε στους παρευρισκόμενους πως θα γίνουν προσπάθειες όπως τη νέα σεζόν να αυξηθούν και να μεγαλώσει ο κατάλογος. Όσον αφορά τη φετινή περίοδο που μπαίνει σε μία κρίσιμη καμπή, σκοπός είναι η εντατικοποίηση μαθημάτων σε διαιτητές ώστε να χρησιμοποιηθούν στο VAR, για να αποφορτιστούν οι υπόλοιποι διαιτητές που κάνουν συνεχόμενα παιχνίδια και η πίεση προς το μέρος τους είναι συνεχόμενη.

Για το VAR, ο Μάζιτς σημείωσε πως, παρά τις φωνές, έχουν εξεταστεί πολλές φάσεις και διορθώθηκαν λάθη, ενώ ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που υπήρξαν λανθασμένες αποφάσεις.

Τέλος, για εισήγηση που έχει να κάνει με συμβόλαια σε ξένους διαιτητές, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας ήταν εντελώς αρνητικός και επισήμανε πως αυτό δεν συμβαίνει σε καμία χώρα.