Με φόντο τον πρωταθλητισμό η ΑΕΛ

Λίγα 24ωρα απομένουν για την έναρξη της προετοιμασίας της ΑΕΛ. Το πρώτο ραντεβού ορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, με τους ποδοσφαιριστές να αρχίζουν με τα εργομετρικά και έπειτα με… ξεμούδιασμα. Οι γαλαζοκίτρινοι με πίστη και αφοσίωση θα ξεκινήσουν με στόχο να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν στο Conference League, ενώ ο πρωταθλητισμός έχει μπει σε πρώτο πλάνο.

Από την περσινή πορεία φάνηκε πως ο στόχος για έξοδο στην Ευρώπη δεν ήταν… αρκετός αφού η ΑΕΛ κυνήγησε και τους δύο τίτλους μέχρι το τέλος. Η διεκδίκησή τους τη νέα αγωνιστική περίοδο μετατράπηκε σε πρωταρχικό σκοπό και γι’ αυτό ο προγραμματισμός κινήθηκε σε αυτό το επίπεδο ώστε να προστεθούν στο υφιστάμενο ρόστερ ποδοσφαιριστές που μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού θα ξεκαθαρίσουν αρκετά κεφάλαια που είναι ανοιχτά. Ο Μπένσοπ θα απαντήσει από… ώρα σε ώρα, ενώ ο Πρόσεκ ενδέχεται να μετακινηθεί με τη μορφή δανεισμού στην ΠΑΕΕΚ. Οι δύο πλευρές είναι σε επικοινωνία τις τελευταίες μέρες ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή σχετικά με τον τρόπο πληρωμής του τερματοφύλακα. Η προσφυγική ομάδα θα πληρώνει μέρος του συμβολαίου του, ενώ το υπόλοιπο θα παραμείνει στο μισθολόγιο της ΑΕΛ.

Από κει και πέρα, οι Πσισιέ, Αβντιγιάι, Γκαζαριάν, Κυριάκου και Αβραάμ βρίσκονται εδώ και εβδομάδες εκτός πλάνων, εξέλιξη για την οποία είναι ενήμεροι, γι’ αυτό και οι αποχαιρετιστήριες ανακοινώσεις δεν θα αργήσουν να εκδοθούν.

Μετά την οριστικοποίηση της απόκτησης του Μπένσοπ, αν αυτή γίνει εφικτή, σε προτεραιότητα θα τεθεί η απόκτηση δεύτερου επιθετικού. Σε περίπτωση ναυαγίου του επιθετικού από το Κουρασάο, ο Κέρκεζ θα ενεργοποιήσει το plan B, δηλαδή τις άλλες επιλογές που έχει στο μπλοκάκι του.